Bloker specifikke websteder i Safari til iOS med en "Tillad aldrig" liste

De valgfrie indstillinger for iOS-begrænsninger giver mulighed for at begrænse adgangen til voksne temawebsites fra Safari på en iPhone, iPad eller iPod touch, men i nogle tilfælde må disse standardrestriktioner ikke gå langt nok. For dem der ønsker at få yderligere kontrol over webadgang, vil brugerne opdage, at individuelle hjemmesider kan tilføjes til en "Tillad aldrig" -liste, og dermed blokere adgangen til disse websteder fuldstændigt. For eksempel er Facebook.com tilladt i de brede iOS-begrænsninger, men ved at bruge denne ekstra blokliste kan du forhindre webadgang til websteder som Facebook.com eller en anden webadresse fra iPhone, iPod itouch eller iPad .

Denne webstedsspecifikke blokeringsfunktion er en udvidelse af brugen af ​​filtrering for at forhindre voksenindhold i Safari på iOS-enheder og kan dermed tilpasses fra det samme begrænsningspanel:

  1. Åbn "Indstillinger" og derefter gå til afsnittet "Generelt"
  2. Vælg "Restriktioner", og indtast derefter enhedsadgangskoden, når du bliver spurgt
  3. Naviger ned og tryk på "Websites"
  4. Vælg indstillingen 'Begræns voksenindhold', dette gør det også muligt for Apples egne webfiltre at forhindre, at voksen tema materiale bliver tilgængeligt i Safari
  5. Se under listen "ALDRIG TILLAD", og tryk på "Tilføj et websted ..."
  6. Indtast webadressen for webstedet, hvor du vil blokere adgangen til for eksempel blokering Facebook ville ske ved at indtaste "Facebook.com" på denne liste
  7. Tryk på "Udført" og tilføj flere websteder for at blokere eller gå ud af Indstillinger for at indstille ændringen

Websteder, der er specifikt blokeret gennem listen "Aldrig tillad", bliver straks utilgængelige, du kan bekræfte dette ved at starte Safari på iOS-enheden og forsøge at gå til den pågældende webadresse.

Forsøg på at få adgang til et blokeret websted via Safari viser en stort set tom side med en meddelelse med angivelse af "Du kan ikke gennemse" [URL], fordi den er begrænset. "

Brugere finder, at der er en overstyringsindstilling på samme skærm til 'Tillad websted', som kræver, at enheden begrænser adgangskoden manuelt for at tillade det pågældende websted.

IOS kræver, at indstillingen "Limit Adult Content" skal aktiveres for at blokere bestemte websteder, og den resulterende handling er begrænset til adgang via standard Safari-browseren. Dette er markant anderledes end OS X, hvor du kan blokere enhver hjemmeside i alle web browsere gennem en ændring af systemværtsfilen. Fordi der ikke er nogen måde at ændre værter på iOS-siden betyder det, at brugere, der vil blokere URL'er i andre browsere, skal tilpasse dem manuelt eller blot forhindre tredjepartsbrowsere i at blive installeret eller køre på en iOS-enhed ved hjælp af bredere forældre kontroller for hele enheden. Fordi det ville være mere pædagog og forældrevenlig, er det rimeligt muligt, at indholdsfiltrering måske kommer frem på et forbedret niveau i fremtidige udgivelser af iOS, men i øjeblikket skal metoderne beskrevet ovenfor gøre det.