Bluetooth-alternativer

Bluetooth er trådløs teknologi, der tillader overførsel af data, lyd og stemme fra en enhed til en anden. Data overføres over et PAN-område (Personal Area Network). Bluetooth er kun kompatibel med visse Bluetooth-aktiverede produkter, såsom køretøjer, computere og mobiltelefoner, hvis producenter har indbygget teknologien i produktet. Du kan ikke købe teknologien separat. Bluetooth muliggør overførsel af data mellem enheder op til 30 fod fra hinanden, nogle gange længere afhængigt af typen af ​​enhed, du bruger. Det bruger en lav mængde energi, hvilket gør den velegnet til batteridrevne enheder. Der findes alternativer til Bluetooth, der også muliggør udveksling af data, lyd og stemme mellem to enheder.

Infrarød trådløs

Ifølge Electronic Design, en online teknologiressource, udviklede Hewlett-Packard det, der betragtes som den første trådløse teknologi, der fungerer inden for PAN-rummet, kaldet Infrared Wireless (IrDA). IrDA blev introduceret i begyndelsen af ​​1990'erne og er stadig i brug i dag af nogle virksomheder. Det understøtter overførsel af data fra bærbare computere og personlige digitale assistenter (PDA'er) til printere såvel som andre korte rækkevidde-PAN'er. Teknologien fungerer dog inden for et mere begrænset interval på kun ca. 10 fod sammenlignet med Bluetooths rækkevidde på 30 fod. Desuden kræver det en LOS-forbindelse (LOS) -forbindelse --- en forbindelse uden forhindringer --- for at overføre data, mens Bluetooth ikke gør det.

Ultra bredbånd

Ultra Wideband (UWB) er et Bluetooth-alternativ. Den trådløse teknologi overfører data ved hjælp af baselineimpulser, der sendes direkte fra en enheds antenne. Dens avancerede signalstyrke kan infiltrere vægge, jorden og endda menneskekroppen. Det kan overføre store mængder data, mere end 100 megabit pr. Sekund. Fra 2002 blev UWB meget brugt af regeringen og militæret. Produkter til kommerciel brug sælges nu.

Induktion trådløs

Induktion trådløs er et andet alternativ til Bluetooth. Den transmitterer data ved hjælp af magnetisk induktion, som er et af to felter, der omfatter et radiosignal. Elektrisk er det andet felt. Den er afhængig af en oprullet sender, der leverer det magnetiske induktionssignal, der derefter samles op af en anden enhed. Teknologien blev udviklet og patenteret af Aura Communications. Ligesom Bluetooth er trådløse induktionsomkostninger relativt lave sammenlignet med andre alternativer, og det bruger mindre strøm, hvilket gør det kompatibelt med batteridrevne enheder. Det er dog mere sikkert end Bluetooth, når det kommer til transmission af data.