Kommando-klik i Finder vindue for at få vej og navigere til lukningsmapper

Har du brug for hurtigt at se, hvor du er i Finder ved at vise den aktuelle Windows-sti?

Der er et par måder at gøre dette i Mac OS X, og vi viser dig et godt trick, der er super nemt at vise selve stien, men først her er en sådan metode fra Lifehacker, som skrev følgende Mac-tip om at inkludere en specifik Sti-knap i Finder-vinduer:

"En af mine vigtigste klager over Mac's Finder versus Windows Explorer er manglende evne til at flytte op og ned et mappetræ nemt. Men i Finder's path-knappen kan du bare gøre det. Path-knappen er som standard ikke inkluderet i Finder-værktøjslinjen, men du kan tilføje den ved at klikke på Ctrl-knappen og vælge "Tilpas værktøjslinje." Træk og slip derefter Path-knappen - Hvilken slags ligner en trappe - på værktøjslinjen. Derefter kan du bruge det til at se, hvor du er i mappetræet, og flytte op til omsluttende mapper med et klik. "

Det vil muliggøre en sti-knap, og det er et godt tip, men ... der er en nemmere måde at se vejoplysningerne på, og endda navigere inden for filsystemet via sti-strukturen: Just Command-Klik på Finder-vinduets titellinje for at få det samme sti på Mac.

Du kan derefter vælge en hvilken som helst af mapperne i rullemenuen stien til øjeblikkeligt at hoppe til denne mappe. Husk at du kan navigere ned til overordnede mapper på denne måde, men ikke til børnebøger, der håndteres bedst gennem den traditionelle OS X-filbrowser (du ved bare at dobbeltklikke på en mappe for at åbne den som normalt).

Dette nifty path trick virker også i nogle andre applikationer, især dem fra Apple, men mange tredjepartsudviklere indeholder også supporten i deres egne Mac-apps. Prøve det!

Vil du lære mere? Gå ikke glip af disse 9 tricks for at forbedre din Mac-filsystemoplevelse, og for at hjælpe med at mestre Finder i OS X, vil du være tæt på strømbrugerstatus på ingen tid.