Almindelige problemer med bærbar pc-skærm

Bærbare computere er alt-i-en-computerenheder, der kombinerer de typiske enheder inden for stationære computere med et tastatur og en skærm. Problemer med bærbare computerskærme kan være særligt besværlige, fordi skærme ikke let kan udskiftes med nye, som det er tilfældet med stationære skærme. Bærbare computerskærme anvender normalt LCD-teknologi (liquid crystal display), som kan være modtagelige for en række problemer.

Pixelfejl

Pixelfejl inkluderer døde pixels og lyse eller funktionsdygtige pixels. Pixelfejl er ofte til stede i helt nye bærbare computerskærme og LCD-skærme. Døde pixels er pixels, der simpelthen slet ikke lyser og vises som små sorte firkanter på skærmen. Pixelfejl kan være svære at få øje på, hvis den eller de dårlige pixels er mod skærmens kanter. Producenter af bærbare computere og LCD-skærme har forskellige politiske defektpolitikker; nogle giver kun dig mulighed for at returnere en skærm, hvis antallet af dårlige pixels overstiger et bestemt antal, mens andre muligvis giver mulighed for returnering af en enkelt dårlig pixel.

Smuds

Bærbare computerskærme kan være magneter til snavs, støv, fugtpletter og andet snavs. Laptop-brugere sidder ofte kun et par meter væk fra skærme, hvilket gør det let at ved et uheld spytte eller nys på skærmen. Smudspletter kan ligne døde pixels, indtil de renses væk.

Fuzzy eller sløret billede

Bærbare computerskærme kan undertiden have uklare eller slørede skærme med forvrængede farver eller linjer, der vises på skærmen. Disse slags problemer kan gøre en bærbar computer vanskelig eller umulig at bruge. Opdatering af skærmdriversoftware eller systemets BIOS kan hjælpe med at løse disse problemer.

Skærmens lysstyrke

Utilstrækkelig lysstyrke på skærmen er et andet almindeligt problem med bærbar pc-skærm. Over tid kan LCD- og plasmaskærme falme eller dæmpes. Bærbare computerskærme er ofte indstillet til et lavt lysstyrkeniveau for at spare energi. At skrue op for skærmens lysstyrke kan løse problemet, men nogle gange kan endda maksimal lysstyrke virke utilstrækkelig. I nogle tilfælde kan skærmen være helt sort eller blank. Dette kan være et resultat af fysisk beskadigelse af ledningerne, der forsyner skærmen med strøm- eller videoinformation.

Objektstørrelser

Et andet potentielt problem på bærbare computerskærme er objekter og ikoner, der ser for store, for små eller slørede ud. Disse problemer er ofte blot resultatet af indstillingerne for skærmopløsningen.

Skærmbackouts

Bærbare computere har ofte interne indstillinger, der tvinger computerskærmen til at slukke eller gøre computeren i dvaletilstand, når den ikke er i brug i en vis periode. Dette kan få computerskærme til at blive sorte under brug, hvis du ikke har rørt ved en tast eller brugt musen i et par minutter. Skærmens dvale- og dvaletilstandsindstillinger kan typisk justeres for at afhjælpe disse problemer.