Forskellen mellem 2D- og 3D-spil

Moderne videospil findes i mange varianter. Store forskelle inkluderer 2D- og 3D-spil. Mange moderne spil fokuserer på avanceret 3D-grafik i håb om at skildre mere realistiske indstillinger. Dog fortsætter spildesignere med at producere 2D-spil. Valget om at producere et 3D- eller 2D-spil afhænger også af typen af ​​spil, hvor mange platformspil holder fast i en 2D-stil, og førstepersonsskyttere vælger 3D.

Produktion

Handlingen med at lave et spil varierer afhængigt af om et spil er 3D eller 2D. 3D-spil er afhængige af modeller, 3D-figurer designet på computeren, mens 2D-spil er afhængige af sprites, 2D-tegninger på en plan overflade. Som et eksempel kan 3D-modeller sammenlignes med skulpturer, mens 2D-sprites ligner flade tegninger. Da det kræver flere kunstaktiver, tager 3D-spilproduktion betydeligt længere tid end 2D-spilproduktion.

Visuel realisme

En af de mest synlige forskelle mellem 2D og 3D-spil er deres visuelle kvalitet. Selvom 2D-spil ofte viser fremragende kunstnerisk design, er 3D-spil bedre til at simulere virkeligheden. Som et resultat vælger mange spil, der stræber efter realistisk grafik, en 3D-spilmotor.

Bevægelse

Bevægelse i spil afhænger af, om de er 3D eller 2D. 3D-spil giver spillerne mulighed for at bevæge sig i en 3D-verden, hvilket betyder, at spillerne kan komme tættere og dybere ind på skærmen. På den anden side begrænser 2D-spil spillerens bevægelse til et fladt plan, normalt til venstre og højre, men kan også omfatte forskellige andre retninger. For eksempel beder Super Mario Bros. spillerne om at navigere i en 2D-verden og bevæge sig fra venstre mod højre, indtil målet nås.

Kontroller

Da et spils dimensioner bestemmer spillerens bevægelsesområde, bruger 2D- og 3D-spil forskellige måder at kontrollere deres karakterer på. 3D-spil bruger joysticks til at kontrollere deres avatarer. Joysticks giver spillerne mulighed for at bevæge sig rundt i et 3D-rum og vippesensitive for at kontrollere karakterens hastighed. På den anden side bruger 2D-spil digitale pads, der giver spillerne mulighed for at trykke op, ned, venstre og højre.