Aktivér mørk tilstand med en tastaturgenvej i Mac OS X

Mørk tilstand påvirker udseendet af Dock og Menulinjen i Mac OS X, hvorved begge fra deres grå på hvid er standard til en højere kontrast hvid tekst mod sort baggrund mørkt alternativ. Effekten er slags iOS-lignende, men den gør også en god tilføjelse til funktionen Forøg kontrast på en Mac med den nyeste MacOS X-version. For at aktivere Dark Mode på en Mac skal du typisk gå ind i Systemindstillinger og skifte en switch, men en anden mulighed er at aktivere en skjult tastaturgenvej i stedet for, da vi viser dig hvordan du gør.


Dette trick giver brugerne mulighed for øjeblikkeligt at tænde eller slukke for mørk tilstand ved blot at trykke på et sæt tastetryk, hvilket naturligvis er meget hurtigere end at grave rundt i udseendeindstillinger i Mac OS X.

Du skal vende til Terminal-appen og bruge en standardkommandostreng for at få det til at fungere, men det er ret nemt:

  1. Start programmet Terminal, der findes i / Programmer / Hjælpeprogrammer / eller med Spotlight, og indtast følgende kommandostreng:
    sudo defaults write /Library/Preferences/.GlobalPreferences.plist _HIEnableThemeSwitchHotKey -bool true

  2. Tryk Retur og indtast et admin-kodeord for at udføre standardindstillingen
  3. Log nu ud og tilbage til Mac'en (den hurtigste måde er at gå til Apple-menuen og vælge "Log ud").
  4. Log tilbage som normalt
  5. Tryk på følgende tastaturgenvej for at skifte Dark Mode TIL eller FRA: Kommando + Option + Control + T

Du kan hurtigt tænde og slukke for mørk tilstand ved at trykke gentagne gange på tastetrykket, effekten i begge retninger er øjeblikkelig og giver mulighed for hurtig omskiftning af funktionen, så den passer til dine præferencer.

Mørk tilstand på:

Dark Mode Off:

Som tidligere nævnt parrer Dark Mode ganske godt med større interface-kontrastindstillinger, hvis du finder udseendet på den nyeste Mac OS X for at være lidt svært at skelne fra.

Denne tastaturgenvej vil forblive aktiv, indtil du deaktiverer den med en standardstreng igen, hvilket kan gøres ved at indtaste følgende standardindstillinger i terminalen:

sudo defaults write /Library/Preferences/.GlobalPreferences.plist _HIEnableThemeSwitchHotKey -bool false

(Du kan også bruge en standardkorrektionskommando, hvis du vil)

Hoveder op til CultOfMac for den fantastiske find. For dem, der husker, da Dark Mode først blev vist under WWDC-keynoten, brugte Apple VP Craig Federghi et tastetryk på scenen for at vise funktionen, hvilket måske er hvad dette er fra.