Sådan repareres en tom skærm på et arkadespil

Elementer, du har brug for

  • Digitalt multimeter

  • Hættesæt

  • Godt loddejern

  • ESR (Equivalent Series Resistance) meter

  • Trådmodstand

  • Isolerede alligatorklemmer (jumperkabler)

  • Isoleret flad skruetrækker

  • Gummihandsker

  • Beskyttelsesbriller

Et arkadespil er en fantastisk klassisk måde at tilbringe tid sammen med venner og familie. Disse vintage videospil har dog deres ulemper, herunder gamle sikringer og defekte ledninger som følge af aldring. Dagen for Pac-Man og hans dame, fru Pac-Man, er ikke forbi, blot fordi dit spils skærm pludselig bliver sort. Der er mange grunde til, at dit kære arkadespil kan være på fritz, men der er også mange løsninger til at gemme din høje score fra skrotbunken.

Forberedelse: Afladning af Arcade Monitor

Sluk for afbryderen, og sørg for, at spillet er frakoblet, inden du prøver at reparere inde i arkadeskabet.

Saml værktøjer til afladning af din skærm. Arkadespilets skærm skal aflades, før du prøver at reparere den. For at gøre dette skal du bruge en trådmodstand, isolerede krokodilleklip og en isoleret flad skruetrækker.

Spænd en jumper i hver ende af modstanden ved hjælp af to springere fra alligatorclipsene. Klip derefter en fri ende af springet til den flade kant af skruetrækkeren med et isoleret håndtag.

Fastgør den sidste jumper til den umalet metaldel af arkademonitoren.

Flyt den anden ende af skruetrækkeren mod sugekoppen og anoden inde i arkadeskabet med isoleret flad skruetrækker i hånden. Anoden er en ledningsdækket del af sugekoppen inde i monitorrøret. Skub den flade del af skruetrækkeren under suget.

Fjern skruetrækkeren, vent derefter et par minutter, og gentag, når du har rørt anoden med skruetrækkeren. Du skal høre et højt popbillede eller se en blå blink over skærmen. Disse resultater kan variere. Du bør gentage dette trin i tilfælde af en restladning. Nu kan du reparere din skærm sikkert.

Test for en dårlig sikring

Kontroller strømforsyningen for at sikre, at den ikke er kilden til din tomme skærm, når arkademonitoren er afladet.

Følg stikkordet fra stik til chassis. Når du har fundet den primære strømforsyning, skal du se om der er en sikring.

Kontroller sikringen for at se, om den fungerer korrekt, med et digitalt multimeter. Placer multimeteret på ikonet for kontinuitetstesttilstand eller diodetestikonet. Tag derefter sonderne og rør dem i begge ender af sikringen.

Tjek læsningen. En god sikring bipper eller læser 0 ohm. Enhver anden aflæsning, inklusive ingen overhovedet, indikerer, at sikringen er dårlig eller sprængt og skal udskiftes. Kontinuerlige sikringsproblemer kan også være resultatet af dårlig strømforsyning og ledninger.

Andre problemer: Flyback og kondensatorer

Kontroller HOT (vandret udgangstransistor) med et digitalt multimeter for at se, om den er kortsluttet. I så fald har du sandsynligvis en dårlig flyback. Sugekoppen fra det tidspunkt, hvor du afladede monitoren, indeholder anoder, der går til monitorrøret. Ledningen, der kommer ud af sugekoppen, fastgøres til en tilbageslag. En flyback udsender en stor mængde volt, som varierer afhængigt af chassisstørrelsen.

Lyst til en hvæsende lyd. Hvis du hører en hvæsende lyd omkring flybacken, kan dit kabinet blive revnet. Du skal udskifte flyback. Flybacks er tilgængelige i mange online arkadespilbutikker, såsom Flippers.com

Overvej at udskifte kondensatorer. En defekt kondensator kan også være kilden til din monitor dårlige opførsel. Cap-kits sælges også i arkadespilbutikker og er udtrykkeligt lavet til løsning af problemer i gamle spilmonitorer. Hættesæt indeholder instruktioner om, hvordan du udskifter dårlige kondensatorer, men du skal bruge et loddejern til at lodde de nye kondensatorer på plads.

Overvej at udskifte skærmen helt. Der er mange nye skærmmodeller til ældre arkadespil, der kan forbedre dit spil ydeevne og skærmklarhed.

Tips

Hættesæt reparerer også andre problemer, såsom forvridninger, svingende billeder eller lys, mærkelige linjer eller dobbeltbilleddannelse.

Advarsler

Du skal have det godt med at arbejde rundt om elektrisk udstyr. Kontakt professionel hjælp, hvis dette ikke er tilfældet.

Sørg for at bære gummihandsker og fjerne alle metalgenstande, såsom smykker, fra din person.