Berømte opfindelser i 1944

I 1944, midt under 2. verdenskrig, et jordskælv i New York 5,9 og præsident Roosevelts valg til fjerde valgperiode, påvirkede fem innovative ideer det 20. århundrede - og livet i dag. Fra solcreme til angrebsgeværer var disse berømte opfindelser banebrydende inden for medicin, våben, teknologi og rekreation.

Nyredialyse

Nyrer regulerer blodindholdet, fjerner skadeligt affald og toksiner, så organer og celler modtager de rette næringsstoffer og forbliver sunde. Dem med nyresvigt resulterer ofte i blodforgiftning, kemisk nedbrydning og interferens med vigtige kropsfunktioner. En hollandsk læge ved navn William Kolff indså behovet for en kunstig dialyseproces og opfandt den første dialysemaskine, konstrueret af trælister og et filter lavet af pølseskind. Denne første dialysemaskine krævede omfattende opsætning, og en behandlingssession varede mere end seks timer.

Solcreme

Under 2. verdenskrig bemærkede flyver (og fremtidig farmaceut) Benjamin Green mange soldater, der led af solskoldning. Han sammensænkede sit eget beskyttende serum ved hjælp af kakaosmør som hovedingrediens. Kogt på sin kones komfur og testet på sit eget skaldede hoved, dette klæbrige røde serum var så tyk, at det fysisk blokerede solens stråler. Green's formel blev det første forbruger solcreme produkt, købt og markedsført af en ny solplejevirksomhed kendt som Coppertone.

Lommeregner

Howard Aiken og Grace Hopper, to fysikstuderende ved Harvard University, opfandt den første automatiske digitale regnemaskine. Mark I, designet af IBM, udførte matematiske funktioner på tre til fem sekunder. Den var 51 fod lang, 8 fod høj, vejede næsten 5 tons og bestod af 765.000 dele og mere end 500 miles ledning. Mark I blev brugt af den amerikanske flåde under Anden Verdenskrig og tog to måneder at bygge og kostede mere end $ 300.000. Mark I førte også Hopper til at opfinde udtrykket “bug” for computerfejl efter at en møl forårsagede en hardwarefejl.

Nøgle

Engelskmanden Anthony Ernest Pratt opfandt det populære brætspil, oprindeligt kaldet "Murder!", For at passere den tid, der blev brugt på at vente i bunkers under øvelser i luftangreb. Købt af Parker Brothers og omdøbt til "Clue" for sin nordamerikanske frigivelse i 1949, replikerer spillet stadig næsten sit originale prototype-design med kun et par mindre ændringer, herunder eliminering af "Gun Room". Kendt som Cluedo i Europa, har dette spil med mord og mysterium skabt bøger, film og adskillige spil-spin-offs, og det fortsætter med at underholde både børn og voksne.

Assault Rifle

I 1944 afslørede en tysk våbendesigner ved navn Hugh Schmeisser MP44, hans mest værdifulde bidrag. Bemærkelsesværdigt let, MP44 blev let produceret i store mængder og var specielt designet til at affyre tyskernes korte patroner. Selvom det kun er moderat kraftfuldt, med sin mest effektive brand ved 300 yards, udløste MP44's buede kassemagasin, der var i stand til at holde 30 runder, betydelige ændringer i våbenudviklingen. Dette designkoncept fik Schmeisser til at hjælpe med at udvikle AK-47, et af de bedst kendte våben, der nogensinde er produceret.