Få øjeblikkelig kommandolinjeadgang overalt i Mac OS med iTerm2

Hvis du er kommandolinjebruger, kan du forestille dig, at det ville være nyttigt at få et terminalvindue til rådighed lige fra dig overalt på Mac, uanset om du er i Finder, Safari, Xcode eller en anden applikation helt. Nå er der ingen grund til at forestille sig, med iTerm kan du få en øjeblikkelig tilgængelig terminal, der falder ned fra toppen af ​​Macs-skærmen, hvilket giver dig øjeblikkelig kommandolinjeadgang ved tryk på en genvejstast.


Måske skal du hurtigt pinge en server, bruge Homebrew, skubbe git-ændringer, genstarte eller lukke en fjernmaskine, forbinde til en fjernserver med ssh eller en anden hurtig opgave, der kræver kommandolinjen. Uanset hvad du har brug for, kan du bruge dette fantastiske trick til at få et øjeblikkeligt tilgængeligt terminalvindue fra hvor som helst eller indefra enhver applikation i Mac OS.

For at få drop-down kommandolinjen, vil du bruge en tredjeparts app kaldet iTerm2, som er en populær tredjeparts terminal klient til Mac.

Sådan opsættes Instant Command Line Access med iTerm2

  1. Download iTerm2 fra udvikleren, læg det i dig / Programmer / mappe, og start iTerm2
  2. Træk menuen "iTerm2" ned og vælg "Preferences"
  3. Vælg fanen "Keys" og klik på "Create a Dedicated Hotkey Window" -knappen
  4. Indstil din genvejstastaturgenvej som ønsket, eller vælg "Double-Tap Key" og indstil det tilsvarende. Eksemplet her bruger et dobbelt tryk på "Control" -tasten for at få adgang til rullemenuen
  5. Klik på "OK", valgfrit gå til menuen "Profiler" og tilpasse udseendet ved at ændre profilen "Hurtigtaster-vindue" som ønsket
  6. Bekræft, at rullemenuets øjeblikkelige terminalvindue virker som forventet ved at trykke på din genvejstast (dobbelt tryk på kontroltasten i dette eksempel)
  7. Afvis kommandolinjeportet ved at klikke udenfor terminalvinduet eller ved at trykke på genvejstasten igen

Når din nøgle nøgle er indstillet, kan du veksle ind og ud af rullemenuen kommandolinjen fra enhver applikation i Mac OS, så længe iTerm2 er åben i baggrunden.

Dropdown-kommandolinjen er en standardskal med det fulde kommandolinjemiljø, værktøjer og værktøjer, der er tilgængelige for det, ligesom enhver anden terminalvindue.

Udover at tilpasse genvejstasten kan du også tilpasse, hvordan rullemenuen ser ud, ved at gå til iTerm2 Indstillinger> Profiler> Genvejstastvindue og ændre farver, skrifttyper og andre indstillinger, som du finder passende.

Vores mangeårige læsere kan muligvis tilbagekalde lignende indlæg fra for nogen tid siden om værktøjer som Visor og TotalTerminal, der har lignende funktionalitet, men iTerm2 er unikt, fordi det er en universelt populær tredjeparts terminalapplikation alligevel, plus den er kompatibel med alle moderne Mac OS versioner.

Hvis du har en direkte tilgængelig kommandolinje, lyder det interessant for dig, tjek iTerm2 og opret en genvejstast, det er ret fantastisk!