Hvordan kan jeg løse mine administratorrettigheder, efter at en virus har deaktiveret det?

Computervirus er blandt de mest overvældende og truende applikationer, der inficerer pc-arbejdsstationer. En computervirus har flere grader af implementering og vanskeligheder. Der er vira, der eksisterer af relativt enkle grunde, såsom årsagen til computer pop-up. Der er desuden dem, hvis opgave er at stjæle private oplysninger, slette dem uden en brugers samtykke og endda deaktivere de rettigheder, du har over dit system. Heldigvis, hvis dine administratorrettigheder er blevet tilbagekaldt af en virus, er der måder at gendanne eller omgå denne trussel på.

Trin 1

Installer og opdater en antivirussoftware. Ved installation skal du sørge for, at den er fuldt aktiveret med realtids scanningsfunktioner, og at alle dens virusdefinitioner opdateres. Mens antivirusprogrammer opdateres automatisk, kan det faktum, at din administratorkonto er kompromitteret, forhindre en sådan applikation i at blive opdateret alene. Afhængigt af sværhedsgraden af ​​dine administratorbegrænsninger skal du muligvis få adgang til masteradministratorkontoen på din computer for fuldt ud at opdatere dit antivirusprogram.

Trin 2

Installer og opdater et anti spyware program. Desværre kan den gennemsnitlige bruger forveksle en computervirus med spyware. Selvom begge typer trusler fungerer på samme måde, har deres tilgang til løsning tendens til at variere. For at sikre, at dine administratorrettigheder gendannes fuldt ud, skal du installere et anti-spywareværktøj og holde det ajour.

Trin 3

Opdater dit operativsystem. Opdateringer til dit operativsystem (OS) bliver tilgængelige, så snart den respektive leverandør frigiver nye programrettelser. For fuldt ud at bekæmpe en igangværende computervirus eller trussel skal du sikre dig, at alle systemfiler er intakte og arbejder på deres nyeste versioner. Bekæmpelse af en computervirus med forældede systemfiler kan i sidste ende vise sig ubrugelig, da den ikke kan opdage den eller udrydde den fuldt ud.

Trin 4

Scan din computer fra en begrænset systemkonto. Heldigvis kan computervirus virke magtesløs eller have mindre autoritet, hvis de administreres via en gendannelsesrelateret platform i dit operativsystem. For at forringe virussens evner skal du scanne alle dine filer for vira og spyware fra systemets gendannelseskonsol.

Gendan din brugerkonto. For at sikre, at du har fulde rettigheder over din computer, skal du oprette et nyt brugernavn med de samme privilegier, du tidligere havde, og flytte alle dine eksisterende data ved blot at trække og slippe alle nødvendige filer. Udfør kun denne procedure, efter at dit system er fuldt scannet.