Sådan konverteres et fiberoptisk kabel til CAT5

Fiberoptisk kabel er fra og med 2011 den hurtigste type kabler på markedet. det bruger lys til at overføre data. Spejling af det indvendige af fiberoptisk kabel gør det muligt for lyset at hoppe i miles uden tab. CAT 5 Ethernet-kabel er derimod stort set et stort telefonkabel og er afhængig af elektrisk strøm til at bære dataene. Fiberoptiske kabler bruges af nogle netværk til forbindelsen mellem serveren og bygningen, mens Ethernet-kablet bruges til ledningerne i bygningen. For at konvertere disse to kabeltyper har du brug for et fiberoptisk modem.

Trin 1

Placer det fiberoptiske modem ved siden af ​​et fiberoptisk stikkontakt. Sæt Ethernet-kablet i bagsiden af ​​det fiberoptiske modem; der vil kun være en CAT 5-kabeltilslutning bagpå, hvis den er. Hvis din tjenesteudbyder gav dig en fiberoptisk modem / router-kombination, vil der være fire CAT 5 Ethernet-forbindelser; du kan tilslutte dit CAT 5 Ethernet-kabel til en af ​​portene. Sørg for, at CAT 5 Ethernet-kablet også er tilsluttet en hvilken som helst enhed, du vil tilslutte til det fiberoptiske netværk.

Trin 2

Forbind den fiberoptiske linje fra væggen til det fiberoptiske modem. Den fiberoptiske linje har enten et cirkulært stik eller et rektangulært stik. Uanset hvad det matcher formen på den fiberoptiske port. Sæt det fiberoptiske kabel i porten manuelt, efter at du har taget gummihætten af ​​fra enden af ​​det fiberoptiske kabel. Fordi fiberoptisk kabel afhænger af lys for at overføre data, skal stikkets overflade være beskyttet mod støv, mindst det forstyrrer laserstrålen.

Sæt netledningen i bagsiden af ​​det fiberoptiske modem og i en overspændingsbeskytter. Brug altid en overspændingsbeskytter med følsomme perifere enheder til computere. Sørg for, at dine Ethernet-enheder er tændt, og tryk derefter på tænd / sluk-knappen på bagsiden af ​​det fiberoptiske modem.