Sådan ændres indstillinger for lydimport i iTunes på Mac og Windows

Hvis du ripper cd'er for at importere en musiksamling til iTunes på en Mac eller Windows PC, kan du være interesseret i at vide, at du kan ændre mediekodningen for importeret musik. Som standard vil iTunes importere og rive cd'er ved hjælp af MP3 Encoderen ved 160kbps, men hvis du vil ændre kodningsindstillingerne, finder du muligheder for at importere cd'en og kode musik som AAC, AIFF, Apple Lossless (m4a), MP3 og WAV.

Der er to måder at få adgang til iTunes-encoder-indstillingerne til import af musik fra cd'er, enten direkte fra importskærmen eller fra iTunes-indstillingerne. Adgang er det samme i iTunes til Mac OS og Windows. Men du får adgang til importindstillingerne, og indstillingerne bliver de samme og bliver standard for fremtidig import af cd'er til iTunes.


Lad os først dække den enkleste måde at justere importkodens indstillinger i iTunes, som er en del af den generelle importskærm, der ses, når du indsætter en cd i en computer med iTunes.

Sådan ændrer du iTunes CD Import Encoder Settings på Import

 1. Åbn iTunes og indsæt en cd for at rive som normalt
 2. På skærmen Importer skal du klikke på det lille tandhjulsikon øverst til højre, det er ved siden af ​​udløserknappen
 3. Juster indstillingerne for lydimportkodning som ønsket, vælg en af ​​følgende muligheder:
  • AAC Encoder
  • AIFF Encoder
  • Apple Lossless Encoder
  • MP3 Encoder
  • WAV Encoder

 4. Næste men valgfrit kan du justere kvalitetsindstillinger for importeret musik i afsnittet "Indstilling". Højere kvalitet og højere bitrate lydfiler lyder bedre, men optager mere diskplads
 5. Fortsæt med at rippe cd'en i iTunes som normalt

Du kan også ændre indstillinger for indkoderkoder via iTunes-indstillinger. Dette kan gøres, selvom iTunes ikke aktivt har en cd til at importere eller rive lyd fra.

Sådan ændres iTunes CD-kodning via indstillinger

 1. Åbn iTunes, og gå derefter til "Indstillinger" fra iTunes-menuen
 2. Under "Generelle" indstillinger klikker du på "Importindstillinger"
 3. Juster iTunes-importindstillingerne som ønsket:
  • AAC Encoder
  • AIFF Encoder
  • Apple Lossless Encoder
  • MP3 Encoder
  • WAV Encoder

 4. Derefter kan du også vælge at justere kvalitetsindstillingerne, selvom hver encoder tilbyder forskellige kvalitetsindstillinger. Generelt vælger du en højere kvalitet eller højere bitrateindstilling (højst kvalitetskodning) (256 kbps er især højere kvalitet end 160 kbps for eksempel)
 5. Når du er tilfreds med dine kodningsindstillinger, skal du lukke ud af iTunes-indstillinger og importere musik fra lyd-cd'er til iTunes som normalt

Det betyder ikke rigtig noget, hvordan du ændrer lydkoderen og resulterende filformat, vil enten tilgangen fungere.

Bare husk at højere kvalitetsindstillinger tager mere diskplads, hvilket kan være relevant for begrænsede lagringsenheder.

På den anden side lyder lydindstillinger af højere kvalitet også meget bedre, hvilket er vigtigt for at lytte til musik og lyd på stereohøjttalere af høj kvalitet - og ja for de fleste mennesker med rimelig hørelse og et sæt gode højttalere, gode hovedtelefoner eller en god stereo, kan du høre forskellen i lydkvalitet mellem en 128kbps fil og en 192kbps fil. Du kan altid teste forskellen selv ved at rive den samme sang to gange, en i lav kvalitet og en i højere kvalitetsindstillinger, og så længe du har en anstændig højttaler eller hovedtelefoner, bør du være i stand til at høre en forskel. Vær opmærksom på, om du tester lydfilformaterne ved at importere den samme sang, at du vil oprette kopier af den samme sang i processen, så du vil måske bruge funktionen Duplicate Song finder i iTunes til at spore eventuelle dubletter efter Faktisk og ryd op dit musikbibliotek.

Du kan også bruge de ovennævnte lydkoderindstillinger i iTunes til at omkode alle lydfiler, der allerede er i iTunes, til et andet filformat. Du kan f.eks. Bruge iTunes til at konvertere m4a-filer til mp3-filer og omvendt.

Lydkodning og filformat er stort set et spørgsmål om personlig præference, men det kan også variere pr. Bruger og hvad de planlægger at lytte til musikken på, igennem eller med. For eksempel er en mp3-fil næsten universelt kompatibel og kan endda spille på nogle meget ældre mp3-afspillere, mens en Apple Lossless-fil er nyere og sandsynligvis ikke ville afspille på ældre hardware dedikerede MP3-afspillere.

Elsker du iTunes? Selvfølgelig gør du! Se flere iTunes-tips her, og velkommen til at dele dine tanker og meninger om lydkodning med iTunes i kommentarerne nedenfor!