Sådan Checker Uptime af iPhone eller iPad for at se, når sidst startede

Uptime bestemmer, hvor længe en computer eller iOS-enhed er tændt for, eller i hvert fald når hardwaren blev sidst bootet eller genstartet. På en unix-maskine eller en Mac kan du kontrollere uptime med kommandoen uptime eller system systeminformation, men iPhone og iPad har ingen sådan mekanisme for at se opetid som standard. Heldigvis er der nogle få tredjeparts apps tilgængelige, der kan afsløre enhedens oppetid i iOS, så hvis du vil vide, hvornår en iPhone eller iPad sidst blev tændt eller genstartet, kan du afdække oplysningerne ved hjælp af en sådan applikation.

Vi dækker to enkle muligheder for at hente uptime information fra en iPhone eller iPad, så du kan se, hvornår iOS-enheden sidst gik gennem en opstartssekvens.

Få iPhone eller iPad Uptime med System Status Lite til iOS

En mulighed for at få iOS-enhedens oppetid er at bruge den gratis System Status Lite-app til iPhone eller iPad. Denne app er muligvis lidt lettere at bruge end den anden mulighed, da du ikke behøver at køre nogen kommandoer for at se sidste gang enheden blev genstartet eller tændt sammen med opetid.

  1. Få System Status Lite til iOS her, og start appen
  2. Se efter "System Uptime" nær bunden af ​​System Status app for at finde "Uptime" og "Boot Time" med dato og klokkeslæt for sidste boot, samt enhedens oppetid

I dette screenshot-eksempel blev en iPhone senest startet (genstartet) 6 dage og 20 timer siden, og appen viser også den nøjagtige dato og klokkeslæt, som enheden sidst opstod.

Få iOS Device Uptime med OpenTerm Command Line

IOS har muligvis endnu ikke en officiel Terminal-app, men et fremragende uofficielt valg er OpenTerm-kommandolinjeprogrammet til iOS (det kaldtes Terminal, men udvikleren måtte ændre navnet). OpenTerm er en gratis sandboxed kommandolinje interface til iPhone og iPad, der giver dig mulighed for at spille rundt med forskellige kommandolinjeværktøjer og kommandoer med ringe risiko konsekvenser, da appen er helt sandboxet. OpenTerm giver dig også mulighed for at køre den samme gamle oppetidskommando, der fungerer på Mac og Unix-maskiner.

  1. Få OpenTerm til iOS her, og start derefter appen, når den er færdig med at downloade
  2. Skriv opetid og tryk Retur på iOS-tastaturet for at se opdateringstider for iPhone eller iPad og se noget på følgende:
  3. iPad: uptime
    9:55 up 11 days, 44 mins, 0 users, load averages: 2.43 2.81 3.20

I dette screenshot-eksempel har en iPad været i over 11 dage, hvilket betyder, at enheden var sidst tændt fra en slukket tilstand eller genstartet for 11 dage siden.

Hvorfor skal jeg bekymre mig om opetid for enheden?

Du skal nok ikke. Men ved at kende den nøjagtige opetid på en hvilken som helst computer eller enhed kan det være nyttigt at fejlfinding, eller endog til digitale retsmedicinske formål. Det er ganske vist det, der i høj grad er irrelevant for de fleste afslappede iPhone- og iPad-brugere, men det kan stadig være interessante oplysninger for nogle mennesker at vide, selvom de ikke finder det særligt handlingsmæssigt.

Derudover er der et element af noget fedtet nerd stolthed, der har en forlænget oppetid, fordi en længere oppetid kan være tegn på et stabilt operativsystemmiljø eller arbejdsstation (eller kun vejledende for en maskine, der sidder i tomgang uden brug, men det er ikke her nerd cred er). Dette er stort set fra nerdier unix dage, men mange af os nørdige folk fortsætter med at finde dette til at være en sjov måling af enhver computer, uanset om det er i din håndflade, på dit skød, et skrivebord eller i et eller andet serverrum et eller andet sted.

Så der har du det, nu ved du, hvordan du kan kontrollere iOS-enhedens oppetid og sidste gang en iPhone eller iPad blev startet. Hvis du ved en anden god måde at opdage disse oplysninger, kan du dele den med os i kommentarerne nedenfor!