Sådan fjerner og spild DNS-cache på iPhone og iPad

Hvis du nogensinde har brug for at indstille brugerdefineret DNS eller ændre DNS-indstillingerne på iOS-enheder til brug af en alternativ domænenavnserver eller en hurtigere, vil du sikkert have DNS-ændringer til at træde i kraft med det samme, hvilket kræver spyling af DNS-caches på iPhone eller iPad. Der er faktisk flere måder at udføre en DNS-flush på en iOS-enhed. Vi dækker de to hurtigste metoder nedenfor, den første er præference, fordi den har den mindste virkning generelt for anden aktivitet på enheden, da den ikke kræver en genstart.

Husk, at disse metoder fungerer ens for alle iPhone-, iPad- og iPod touch-enheder, selvom Airplane Mode-indgangen fungerer særdeles godt sammen med iPhone- og mobiludstyrede iPad-enheder.

Skyll DNS-cache på iPhone / iPad med AirPlane-tilstand skift

Den enkleste måde at rydde DNS-cacherne på iPhone på er at simpelthen skifte flytilstand ON og OFF igen. Dette gøres nemt ved at bruge den enkle flykontakt fra kontrolcenteret i moderne versioner af iOS:

  1. Træk op fra bunden af ​​iPhone-skærmen for at afsløre Control Center
  2. Tryk på flypladens ikon for at aktivere flytilstand - vente, indtil enhedens radiosignaler er slukket som angivet af flylogoet i statuslinjen, og tryk derefter igen på flypladens ikon for at deaktivere flytilstand
  3. Stryg ned for at forlade Control Center, DNS-cachen er blevet spylet med succes

Nu hvor DNS er blevet ryddet, blev der foretaget nogen tilpasninger i enhederne. Netværksindstillinger træder i kraft straks uden yderligere handling.

Sjældent fungerer Airplane Mode-skiften ikke tilstrækkeligt til at rydde ud af nogle vedholdende DNS-caches, selv om det altid skulle være, måske er det en fejl i de usædvanlige scenarier, hvor det ikke virker tilstrækkeligt. Hvis det er tilfældet, har du en anden mulighed for at rydde caches, som vi dækker næste.

Fjernelse af vedvarende DNS-cache fra iOS med en netværksindstillinger Dump

Nulstilling af iOS-enhedens netværksindstillinger er en sikker måde at spole alle gamle DNS-indstillinger, hvis du foretog justeringer og af en eller anden grund ikke blev vedligeholdt. Ulempen ved dette er, at du vil miste forbindelser til wi-fi-routere og andre specifikke netværksindstillinger. Derudover genstarter dette enheden, hvilket faktisk er en anden måde at rydde DNS-cache alligevel.

  1. Åbn appen "Settings" i iOS og gå til "General" efterfulgt af "Reset"
  2. Vælg "Nulstil netværksindstillinger" og bekræft, at du vil slette alle netværksindstillinger (selvom det ikke er angivet, omfatter dette alle DNS-data)
  3. Når enheden genstarter, vil DNS-cachen blive ryddet, men det vil også alle andre tilpasninger, hvilket betyder at du skal indstille en manuel ændring til DNS-servere igen

Sidstnævnte tilgang er sjældent nødvendigt, og selvom det ikke er så enkelt som AirPlane-switchen eller Mac-kommandolinjemetoden, der tilbydes at spyle DNS-detaljer i nye versioner af OS X, virker det, hvis alt andet fejler.

Det skal være alt, hvad der er nødvendigt for at rydde ud for forældet DNS-cache fra dine iOS-enheder. Husk, at din lokale enhed nogle gange ikke vil gøre en forskel, hvis det du venter på, er DNS-forplantningsændringer fra andre steder på internettet, hvilket kan tage et stykke tid for DNS-ændringer at overføre mellem servere rundt om verden.

Hvis du ved en anden måde at ændre eller rydde DNS-cache i iOS, så lad os vide i kommentarerne.