Sådan kan du nemt fortælle, hvis nogen har åbnet dine filer på en Mac

Hvis du har mistanke om, at nogen bruger din Mac, mens du er væk og kommer ind i personlige dokumenter og filer, er den nemmeste måde at finde ud af, hurtigt ved at se på listen Recent Items i OS X.


Dette er let at kontrollere på enhver Mac, og de fleste mennesker er ikke klar over, at det sporer hvilke filer, programmer, dokumenter, billeder og endda servere, der har fået adgang til for nylig på computeren, hvilket giver en øjeblikkelig indikator for, hvad der blev åbnet mens du var væk.

Sådan kan du finde ud af, hvilke filer der er åbnet på en Mac:

  • Træk ned Apple-menuen og gå til "Seneste elementer"
  • Søg efter apps, servere og dokumenter, du ikke har åbnet

Hvis du ser noget usædvanligt, kan du være på noget.

Nu tænker du sandsynligvis, hvordan ved jeg hvad jeg åbnede og hvad en anden åbnet? Godt andet end det indlysende, din bedste indsats kan være at indstille en fælde af sorter ved at rydde den menu liste ud og derefter lade din Mac være alene. Så næste gang du kigger på listen Recent Items, vil ikke andet end det, som den mistænkte åbnes, blive opført i menuen. Indstilling af "fælde" er let:

  • Tæt på alle apps, filer og dokumenter
  • Gå til "Apple-menuen" på "Seneste elementer" og vælg derefter "Ryd menu"
  • Lad nu Mac'en være åben, ikke åben noget

Når du er vendt tilbage til Mac'en, skal du ikke gøre noget, før du kigger på listen "Seneste genstande" igen, og hvis den indeholder noget, ved du præcis, hvilken person der blev åbnet, uanset om det var en app eller to, et par filer, eller hvad som helst andet. Videoen indlejret nedenfor viser denne nemme proces:

Hvis du vil spore mere end 10 apps og 10 dokumenter, skal du justere mængden af ​​ting, der er gemt i Seneste genstande, ved at gå til Apple-menuen, Systemindstillinger, Generelt og derefter vælge "20" eller mere i indstillingen Vis seneste varer.

Dette vil naturligvis ikke være videnskabeligt, og en klog Mac-bruger kunne selvfølgelig rydde deres spor ved at gå til Clear Menu alene, men det store flertal af folk ville ikke tænke sig at gøre dette, så det er en nem måde at fange den enklere tilfælde af digital peeping toms og at finde ud af præcis, hvilke filer de åbnede. Hvis nogen var et skridt foran og ryddet ud den menu, kan du grave dybere og også afgøre, om nogen brugte en Mac ved at kontrollere systemlogfiler, finde nøjagtige opstarts- og vågetider, og også bestemme præcist, hvad der forårsagede en Mac til at vågne fra søvn.

Endelig er din bedste beskyttelse mod folk, der snooper rundt på din Mac, at passe på at beskytte din Mac. Gør dette med login-adgangskoder til at sove, starte og vågne, og brug altid låseskærmen, når du er væk fra din Mac.

Tak til Joe for tip ideen