Sådan installeres Java i OS X El Capitan

Nogle Mac-brugere kræver installation af Java i OS X El Capitan, måske for kompatibilitet med et bestemt websted eller program, eller fordi de er en java-udvikler. Men Apple er i stigende grad strenge med Java, og det er som standard ikke længere installeret med en ren installation af OS X 10.11, og du vil opdage, at efter en opdatering af en Mac, kan en tidligere version af JRE eller JDK ikke længere fungere.

Når du forsøger at bruge bestemte applikationer eller webindhold, kan du måske komme på tværs af en "Denne applikation kræver den gamle Java SE 6 runtime, som ikke er tilgængelig for denne version af OS X." Fejlmeddelelsen, hvilket betyder, at hvis du vil køre det app du skal bruge en ældre version af Java.

Uanset hvad der er tilfældet, kan du installere det, hvis du har brug for Java JRE eller Java JDK i OS X 10.11 eller nyere.

For at være klar, skal du ikke installere Java, hvis du ikke har brug for Java. Og hvis du ikke er sikker på, om du har brug for Java eller ej, betyder det, at du sandsynligvis ikke har brug for Java, og du kan også undgå at installere Java.

Mac-brugere kan muligvis deaktivere rootless SIP-beskyttelse i OS X, før de kan installere Java, men du kan aktivere det igen, efter at det er installeret. Hvis du sidder fast på "verificere ..." under installationen af ​​Java, er det på grund af rodløse.

Installer Java SE 6 i OS X El Capitan fra Apple

Du kan installere gamle versioner af Java i OS X El Capitan ved hjælp af installationsprogrammet Java for OS X 2015-001, som indeholder Java 6. For at være klar er Java 6 en version fra 2013, den er forældet og understøttes ikke længere af Oracle, den har forskellige kendte sikkerhedshuller og er derfor uhensigtsmæssigt for de fleste Mac-brugere at installere uden en tvingende grund. Så medmindre du har brug for Java 6 specifikt, vil du sandsynligvis gerne have en nyere version, eller hvis du slet ikke har brug for Java, skal du bare ikke installere den.

  • Få ældre Java til OS X 2015-001 fra Apple

Det vil hente et installationsprogram, som du kan bruge til OS X El Capitan (og Yosemite og Mavericks for den sags skyld).

Hvis du oplever fejl under installationen, skyldes det, at du skummet gennem introduktionen og ikke deaktiverede SIP / rootless på Mac. Gør det først og Java installerer helt fint.

Installer Java 8 i OS X EL Capitan fra Oracle

Den anden mulighed er at få den senest tilgængelige version af Java fra Oracle. Du kan starte dette på to måder:

  • Åbn en terminal og skriv "java-version" og klik derefter på knappen "Mere info" for at springe til Java-downloads siden
  • Eller gå til Java-downloads siden direkte her på Oracle.com, hvor du kan finde JRE og JDK

Igen skal du sandsynligvis slukke for SIP-beskyttelse på Mac'en, før du får lov til at fuldføre installationen.