Sådan Password Lock Notes på iPhone og iPad

De seneste versioner af Notes-appen til iOS giver brugerne mulighed for at kodeordbeskytte særlige noter i appen, hvilket gør det til et glimrende sted at gemme personlige oplysninger og private uddrag, som du gerne vil holde væk fra nysgerrige øjne. Udover adgangskodebeskyttelse giver Notes i iOS også mulighed for at låse og låse op med noter med Touch ID, så hvis iPhone eller iPad understøtter den funktion, kan du også bruge en hurtig oplåsningsmetode.


Vi løber igennem, hvordan du låser noter i iOS, samt hvordan du låser op og får adgang til noten (e), efter at de er låst. Noter app understøtter låsning med enhver version af iOS efter 9.0, tidligere versioner har ikke denne funktion. På ingen måde er dette en substitution for at bruge en adgangskode til at låse iOS-enheden, men det bør i stedet ses som et ekstra sikkerhedsniveau for at beskytte ekstra følsomme data indeholdt på en iPhone, iPad eller iPod touch.

Sådan låses noter med adgangskodebeskyttelse i iOS

Dette demonstrerer, hvordan du anvender adgangskodebeskyttelse på enhver note i Notes-appen på iPhone, iPad eller iPod touch:

  1. Åbn Notes-appen i iOS, hvis du ikke allerede har gjort det
  2. Tryk på delingsikonet øverst til højre i noten. Det ligner en lille boks med en pil, der flyver ud af den
  3. I handlingsmenuen finder du og trykker på "Lock Note"
  4. Udfyld adgangskoden og det tip, du vil bruge som notatlås, og valgfrit, men anbefalet, fortsæt "Brug Touch ID" aktiveret "og tryk derefter på" Udført "*
  5. Noten vil verificere, at den er låst med en "Lås tilført" besked, du kan nu låse noten ved at trykke på låsikonet øverst i noten eller ved at låse skærmen på enheden som du normalt ville

Når Notes-appen er lukket, er enhedens skærm låst, eller noterne er bevidst låst, vil eventuelle låste noter forblive låst, indtil den rigtige adgangskode er indtastet, eller Touch ID er blevet brugt til at låse op for beskyttede noter. . Og ja, det virker som om at låse nogle noter overhovedet, uanset om de er en standardtekstnotat, en tegning eller skitse, der er lavet i Notes-appen, en tjekliste, en samling billeder indeholdt i en notat eller hvad du ellers har holdt i note (r) du vil låse ned.

* Vær opmærksom på, at det indstillede kodeord vil låse og låse op for nogle af noterne låst i Notes-appen, hver note har ikke en separat adgangskode. Dette gælder også Touch ID.

Lås op adgangskodebeskyttede noter i iOS

Vil du få adgang til og se indholdet af en låst notat i iOS? Her er hvad du vil gøre:

  1. Åbn Notes-appen, og tryk på den notat, der er låst
  2. Ved "Denne note er låst" skærmen, vælg "View Note"
  3. Indtast adgangskoden til noten for at se indholdet, eller brug Touch ID (hvis det er relevant)

Når du er færdig med at se eller redigere noten, kan du låse den igen som normalt. Du kan også fjerne en lås permanent fra en note ved at vende tilbage til afsnittet Deling og trykke på "Fjern lås"

Endelig er det værd at påpege, at for iPhone- og iPad-brugere, der har en Mac, så længe computeren er opdateret til den nyeste version af OS X og bruger det samme Apple ID, vil de låste iCloud noter være tilgængelige fra begge enheder. Du kan lære mere om adgangskodebeskyttede noter i Mac OS X her.