Sådan gendannes en Mac fra en Time Machine Backup

Mens Mac'er har et godt ry for at være stabile og sjældent oplever store problemer, er virkeligheden, at nogle gange kan ting gå galt. Det sker typisk, når enten en harddisk fejler eller en Mac OS X-systemopdatering går helt forkert, men hvis du har konfigureret Time Machine-sikkerhedskopier på Mac'en som alle brugere skal, så vil du opdage, at der genoprettes en hel systemharddisk fra det Time Machine backup er virkelig ret nemt.


For at være helt klart, er det kun nødvendigt at genoprette Mac OS X og alle dine personlige ting fra en tidligere lavet Time Machine-backup, i ekstreme situationer, og det er heldigvis ikke noget, der ofte er nødvendigt eller nødvendigt. Ikke desto mindre er det godt at forstå, hvordan denne proces virker, så hvis du nogensinde finder dig selv i en situation, hvor du har en ny harddisk (eller endda en ny Mac), eller du bare skal udføre en fuldstændig gendannelse af en tidligere backup, så tutorial vil dække denne restaurering af alt sammen med Time Machine.

Bemærk, at dette har til formål at genoprette og gendanne en hel Mac, inklusive alle filer, alle programmer og MacOS / Mac OS X-systemsoftware, alt, hvad der er lavet af og indeholdt i en Time Machine-backup . Hvis du kun vil eller skal geninstallere OS X, kan du bruge Internet Recovery til det, som kun erstatter systemsoftwaredelen uden nogen personlige filer eller programmer.

Gendannelse og gendannelse af et helt Mac-system fra Time Machine Backups

  1. Slut Time Machine backup-drevet til Mac'en, hvis du ikke allerede har gjort det
  2. Start eller genstart Mac'en, og hold tasterne Kommando + R nede samtidig, dette starter i Mac OS X Recovery Partition
  3. På skærmen "Mac OS X Utilities" skal du vælge "Gendan fra tidsmaskinsikkerhedskopiering" og klikke på Fortsæt-knappen
  4. Vælg Time Machine-volumen (enten det eksterne backup-drev, Network Time Capsule eller andet)
  5. Vælg dato og klokkeslæt for Time Machine-backup, du ønsker at gendanne hele Mac fra, og klik på "Fortsæt" - dette begynder genoprettelsesprocessen fra den valgte sikkerhedskopi. Generelt vil du vælge den seneste backup, men avancerede brugere kan vælge en anden dato (husk, hvis du vælger en tidligere dato, vil du miste filer og data, der er oprettet fra den pågældende dato fremad)
  6. Når Time Machine er færdig med at genoprette alt, genstarter Mac'en i den gendannede tilstand fra den valgte backupdato

Ganske let, ikke? Du kommer tilbage på dine fødder på ingen tid med denne metode til at genoprette en harddisk fra Time Machine-sikkerhedskopier.

Selvfølgelig kan det selvfølgelig sige, at dette kræver en nylig backup af Time Machine, så du selv kan gendanne Mac fra i første omgang, hvorfor du opsætter Time Machine, så det udfører det backup-rutine på skema og ideelt start og færdiggørelse af manuelle sikkerhedskopier Før du installerer systemopdateringer eller ændrer større Mac OS X-komponenter, anbefales det så stærkt.

Bemærk, at du kan geninstallere Mac OS X uden en Time Machine-backup, men du kan miste personlige filer på den måde. At have hyppige sikkerhedskopier er grundlæggende vigtigt, så hvis du ikke har gjort det endnu, gør dig selv en tjeneste og få Time Machine konfigureret med din Mac, forhåbentlig behøver du aldrig at bruge backup-tjenesten, men hvis du gør det, vil du vær glad, du sætter den op.