Sådan signeres dokumenter på iPhone og iPad fra e-mail hurtigt

Har du nogensinde haft en kontrakt, aftale eller serviceformular sendt til din iPhone eller iPad, som du skal underskrive hurtigt? Perfekt, for nu kan du digitalt underskrive og returnere et dokument direkte fra Mail-appen til iOS. Funktionen Mail signatur giver dig mulighed for hurtigt at underskrive et dokument, der er vedhæftet en e-mail, og sende det tilbage på den måde uden at skulle forlade e-mail-appen. Hele signering og returprocessen er meget hurtig og nem takket være Markup-funktionen.


Markup-funktionen kræver en moderne version af iOS, hvilket betyder at du skal bruge iOS 9.0 eller en nyere version installeret på iPhone, iPad eller iPod touch. Resten er nem og håndteret i e-mail-klienten, så hvis du vil prøve det selv, skal du blot sende dig en PDF-fil, et billede eller et andet dokument, der kunne underskrives. For testformål behøver det ikke at være en officiel kontrakt eller noget, da Markup-funktionen fungerer med næsten alle vedhæftede filer. Og ja det fungerer ikke kun med vedhæftede filer, der sendes til dig, men også til vedhæftede filer, du vil sende ud. Læs videre for at lære at bruge denne fantastiske funktion.

Sådan digitaliseres og returneres dokumenter i Mail til iOS

Hvis du antager, at du har et vedhæftningsdokument for at logge ind på en e-mail på iOS-enheden, er du her for at underskrive dokumentet digitalt og sende det hurtigt ud:

  1. Åbn e-mailen, der indeholder dokumentet, der skal underskrives, tryk på dokumentvedhæftet som sædvanligt for at forhåndsvise det i Mail-appen (dokumentet kan være PDF eller andet), og tryk derefter på ikonet Værktøjskasse
  2. Tryk på Signatur knappen i nederste højre hjørne af Markup preview
  3. Brug en finger på berøringsskærmen til at underskrive dokumentet som normalt, og tryk derefter på "Udført"
  4. Placer den digitale signatur i den rette placering på dokumentet for at underskrive. Du kan om nødvendigt ændre størrelsen på signaturen ved at bruge de blå knapper til at vokse eller formindske signaturen, og tryk derefter på "Udført", når du er færdig for at indsætte det underskrevne dokument tilbage i det samme email som et svar
  5. Skriv e-mail-svaret, hvis det er relevant, og tryk på knappen "Send" for at sende det nyligt underskrevne dokument tilbage på den måde til den oprindelige afsender

Er det let eller hvad? Du behøver ikke at udskrive noget, det er ikke nødvendigt at scanne noget, og det er heller ikke nødvendigt at bruge signaturfunktionen på Mac'en. Hele processen kan håndteres i iOS. Dokumentet kan underskrives og returneres om få sekunder.

Dette er utænkeligt nyttigt for iOS-brugere af alle slags, men især for dem, der er ude og om med deres iPhone ofte og modtager en aftale om at underskrive og returnere. Uanset om det er en arbejdskontrakt, en form for sundhedsforsikring, fakturaordre, realkreditlån, gerning, lejekontrakt, en ikke-offentliggørelsesaftale, nævner du det, og du kan underskrive det hurtigt fra iOS og returnere det hurtigere end nogensinde.

Og ja, i tilfælde af at du undrede dig, kan du også vedhæfte et dokument til en ny email, underskrive det og sende det på den måde også, så du behøver ikke bare at underskrive og returnere dokumenter knyttet til eksisterende e-mails. Det betyder, at hvis du har en PDF-dokumentvedhæftning, du gemte til iCloud, kunne du vedhæfte og underskrive det med samme markupfunktion.

Selvfølgelig, hvis du ikke har de nyeste versioner af iOS, kan du stole på Mac'en for at bruge en meget lignende funktion og digitalt underskrive dokumenter ved hjælp af Mac Trackpad i OS X. Mac-tilgangen er lige så effektiv og mange tidligere versioner af Mac Preview-appen understøtter endda at scanne en underskrift med Mac-kameraet, hvilket betyder, uanset hvilken æra Apple-hardware du bruger, bør du finde en løsning til at underskrive dokumenter elektronisk og derefter returnere dem hurtigt uden at skulle bruge en printer, faxmaskine eller scanner.

Kender du til andre tricks med at underskrive dokumenter på iPhone, iPad eller iPod touch? Del dem med os i kommentarerne!