Sådan fortæller du, om nogen snooped din iPhone / iPad og læser e-mails, meddelelser, opkaldslog

Hvis du har mistanke om, at nogen snooper gennem din iPhone-opkaldslog, meddelelser, e-mail eller via andre apps, kan du indstille en simpel fælde af sorter for potentielt at fange sådanne indbrud på privatlivets fred. Ideen bag dette er temmelig simpel: Afslut fra alle apps for at forlade proceslinjen tom, og tjek derefter multitask skærmen for at se, om nogen brugte en app. Da de fleste ikke gider at kontrollere, hvilke apps der kører, vil de utilsigtet forlade deres appbrugspor bagved.Sådan indstiller du app-fælden på en hvilken som helst iPhone, iPad eller iPod touch, og hvordan du tjekker den senere for at se, om nogen brugte apps og blandede sig om din virksomhed:

Indstilling af Snoop Trap i iOS

Hvis du er overbevist om (eller paranoid) at nogen kigger på dine apps, meddelelser eller private oplysninger, kan du gøre det hver gang du forlader en iOS-enhed alene:

  • Dobbeltklik på knappen Hjem for at indkalde multitasking
  • Tryk og hold på et appikon, tryk så på den røde (-) knap for at dræbe apps - du kan bruge multitouch på de røde knapper for at afslutte flere apps samtidig for at fremskynde processen
  • Med en blank multitask skærm, tryk på knappen Home igen for at vende tilbage til startskærmen som normalt

Nu skal du bare forlade iPhone, iPad eller iPod, placeret et sted, hvor du tror, ​​at snoopen kan bruge enheden til at pusse rundt i apps, meddelelser, opkaldsloger, snapchats, uanset hvad du er mistænksom, er nogen for meget nysgerrig med .

(Bemærk: iOS 7 kræver en swipe-up på apps for at dræbe dem, tap-og-hold-funktionen virker ikke længere for at afslutte apps. Alt andet er det samme)

Kontrollerer Snoop Trap for at se, om nogen brugte din iPhone / iPad

Når du har indstillet fælden og mistanke om, at nogen måske har brugt enheden, er det helt simpelt at fange snoopen:

  • Dobbeltklik på Home-knappen igen for at indkalde multitasking-skærmen - hvis nogen apps vises i menuen, så ved du, at nogen har åbnet dem i dit fravær

I dette eksempel på skærmbilledet lancerede nogen "Messages" -appen, efter at alle de andre apps var blevet afbrudt, hvilket tyder på, at nogen brugte iPhone og poked rundt i meddelelsesprogrammet for at læse tekster eller iMessages:

At bestemme, om nogen læser e-mails, vil blive angivet ved Mail, Gmail, Yahoo Mail, eller hvad som helst e-mail-klienten bliver åben. Opkaldslogger vil blive vist som telefonappen, og uanset hvilken anden app der er åben, kan det være tegn på, at nogen kaster rundt derinde.

Hvis flere apps er blevet åbnet, angiver den rækkefølge, de vises - fra venstre til højre - hvilken app der senest blev brugt eller gået igennem. Du kan være lidt mere subtil og efterlade en række apps i proceslinjen på denne måde, så søg simpelthen efter den rækkefølge af apps for at være ude af orden eller omarrangeret for at fange nysgerrige øjne.

Selvfølgelig, hvis nogen er i stand til at kontrollere multitaskingslinjen eller er opmærksom på dette app-fælde-koncept, vil de selvfølgelig kunne undgå sådanne taktikker ved at afslutte appsne igen, når de har gennemgået dem. Ikke desto mindre, for den gennemsnitlige iPhone, iPad og iPod touch-bruger, bør dette være tilstrækkeligt til at fange din gennemsnitlige smålige snoop af en nysgerrig lille søskende, en mistænkelig partner eller en invasiv værelseskammerat.

Vi har diskuteret lignende tricks til Mac'en for at afgøre, om der blev åbnet filer eller programmer, men iOS giver i sammenligning med OS X ikke tilgængelige systemlogfiler, der demonstrerer låse op eller vække optegnelser.

Forebyggelse af Privacy Invasions & Snoopers

Den bedste måde at forhindre snooping på, poking om eller generel invasion af din iOS-enhedens privatliv er ved at bruge et passord på din iPhone, iPad eller iPod touch. Indstil helst en stærk adgangskode, der er alfanumerisk og ikke let gættet.

Endelig skal du sørge for at aktivere backupkryptering til iPhone, iPad eller iPod touch, hvis du sikkerhedskopierer en iOS-enhed til din computer via iTunes, for at forhindre bestemte parter i nemt at få adgang til enhedens sikkerhedskopier, herunder SMS-beskeder, opkald logfiler og andre personlige data.

-

Hoveder op til CultOfMac for dette travle buster-trick.