Sådan komprimeres filer til sikkerhedskopiering

Når du arbejder på computere, kan sikkerhedskopiering af filer og lagring af dem blive et problem meget hurtigt. Hvis din computer er ved at løbe tør for plads på harddisken, skal du sikkerhedskopiere og komprimere filerne på din computer. Dette vil sikre, at din computer har nok ledig plads til at fortsætte med at køre problemfrit, og også at du ikke mister nogen filer, du vil gemme. Komprimering af filer til sikkerhedskopiering kræver kun et par enkle trin.

Trin 1

Find de filer, du vil komprimere, og læg dem i en ny mappe. Før du begynder at komprimere dine filer, skal du placere dem ét sted. Opret en ny mappe på dit skrivebord, og træk derefter de filer, du vil komprimere, til mappen.

Trin 2

Navngiv din mappe. Når du komprimerer filer til sikkerhedskopiering, skal du være så organiseret som muligt. Dette skyldes, at når du i fremtiden vil afpakke dine sikkerhedskopifiler, vil du gerne vide, hvad der er i hver komprimeret fil. Lav navnet på den mappe, du skal komprimere noget specifikt for de filer, du placerer i mappen.

For at komprimere filerne i din mappe skal du vælge mappen og derefter højreklikke på den. En menu skal komme op på din skærm. Klik på indstillingen i menuen med titlen "Komprimer mappe." Dette komprimerer mappen til en såkaldt zip-fil, der er egnet til lagring på et backupdrev.