Sådan afslutter du apps i iOS 10 og iOS 9

Afslutte og tvinge afslutte apps i iOS 10 og iOS 9 er nemt, uanset om du er på en iPhone, iPad eller iPod touch. Selvom multitasking-skærmen kan se anderledes ud i moderne iOS-versioner end tidligere, forbliver den grundlæggende mekanisme for tvangsfaglige apps den samme som tidligere versioner af iOS.


Ved hjælp af denne metode kan du afslutte en enkelt app, eller du kan afslutte flere apps samtidigt fra iOS app switcher. Bemærk, at når du afslutter en app på denne måde, afslutter den rent faktisk applikationen helt i stedet for blot at lukke og holde pause på appen, hvilket er hvad der sker typisk, når du forlader en app i iOS ved blot at trykke på knappen Home. Når du rent faktisk afslutter en app, skal du genstarte appen igen, hvis du genåbner den igen, snarere end blot at genopfriske fra hukommelsen.

Sådan afslutter du en app i iOS 10 og iOS 9 på iPhone, iPad og iPod touch

  1. Dobbeltklik på Home-knappen på iPhone, iPad eller iPod touch, dette åbner skærmbilledet Multitasking App Switcher
  2. Tryk og hold på et forhåndsvisningskort, og træk op, indtil det skubber øverst på skærmen for at afslutte den pågældende app
  3. Gentag swipe up trick for at afslutte andre apps som ønsket, du kan svinge til venstre og højre for at navigere app switcher som sædvanligt for at afslutte apps, der ikke vises på startskærmen
  4. Tryk på knappen Hjem en gang eller tryk på en app for at afslutte App Switcher

Videoen nedenfor viser, at du stopper apps i iOS 10 og iOS 9 på en iPhone Plus:

Du kan fortsætte med at afslutte flere apps på samme tid ved at bruge multitouch til at gribe flere apps og træk hver af dem op på skærmen samtidigt. Denne funktion virker som den gjorde før i tidligere versioner af iOS.

Husk, at der ikke er meget grund til at afslutte apps i iOS, da operativsystemet automatisk håndterer hukommelse og ressourcer ved at stoppe baggrundsapplikationer. Ikke desto mindre kan det være ønskeligt af nogle grunde, at du springer ud af apps og lukker dem ned, og tvangsophør er stadig en pålidelig metode til fejlfinding af et crashing-program i iOS.

Som du kan se, er evnen til at afslutte apps i iOS 10 eller iOS 9 stort set at afslutte apps i iOS 7 og iOS 8, medmindre udseendet af app switcher er anderledes nu, med et overplayet stablet kort se til multitasking panelet, sammenlignet med de enkelte miniaturebilleder, der tilbydes før. Ikke desto mindre kan iPhone-, iPad- og iPod touch-brugere stadig nemt afslutte apps fra denne skærm, og det bruger stadig opgraderingsmetoden som før.