Sådan oprettes dynamiske Word-dokumenter

Et dynamisk Word-dokument er et dokument, der har noget VBA-kode (Visual Basic for Application) bag sig for at udføre automatiserede eller komplekse opgaver. Disse opgaver kan variere alt fra at tilføje rækker til tabeller til at eksportere oplysninger til andre Office-applikationer. VBA-moduler kan bruges til at sende masse-e-mail-dokumenter eller endda oprette dokumenter baseret på skabeloner ved blot at klikke på en enkelt knap. For at gøre dine Word-dokumenter dynamiske skal du have forståelse og viden om Microsoft Word, VBA og makroer.

Trin 1

Åbn eller opret et Word-dokument. Du kan starte fra et dokument, der allerede er oprettet, fra en skabelon eller et tomt dokument. Det hele afhænger af, hvad du vil gøre.

Trin 2

Åbn VBA Editor. Klik på "Værktøjer> Makroer> Visual Basic Editor", hvis du bruger Word, der er 2003 eller tidligere. I Word 2007 skal du muligvis først gøre fanen "Udvikler" synlig. For at gøre dette skal du klikke på "Office-knap> Word-indstillinger". Klik på afkrydsningsfeltet ud for "Vis fanen Developer på båndet" og derefter "OK". Du skal nu se fanen "Udvikler". Klik på den og derefter på "Visual Basic" for at åbne VBA Editor.

Trin 3

Opret en ny procedure. Dobbeltklik på "ThisDocument" i projektvinduet i højre rude. Klik på "Indsæt> Procedure." Indtast et navn til din nye procedure i feltet "Navn", og vælg, om det er en "Sub", "Funktion" eller "Ejendom" procedure. Vælg også, om proceduren vil være "Offentlig" (kan bruges i hele dokumentet) eller "Privat" (kun brugt inden for det valgte modul).

Trin 4

Tilføj koden til proceduren. Koden afhænger af den opgave, du ønsker, at Word skal udføre dynamisk. Afslut tilføjelsen af ​​koden, og klik på ikonet "Kør" på værktøjslinjen for at teste den for fejl. Når koden kommer tilbage uden fejl, skal du gemme proceduren og lukke VBA Editor.

Kør din nye procedure. Klik på "Værktøjer> Makro> Makroer" for at åbne dialogboksen Makroer i Word 97 til 2003. For Word 2007 skal du klikke på fanen "Udvikler" og derefter "Makroer". Klik på den procedure, du lige har oprettet (den skal vises i vinduet med andre makroer) og klik på "Kør".