Sådan konverteres 35 mm dias til cd

Elementer, du har brug for

  • Tynd pap

  • Slides

  • Saks

  • Flatbed scanner

  • Fluorescerende lommelygte

  • Skrivbart cd-drev

  • Skrivbare diske

Det er lettere at bevare dine minder i et digitalt format på en cd, end du måske tror. Mens du kan bruge en dyr digital scanner, der er designet til at overføre billeder til din computer, kan du også bruge en simpel teknik med en almindelig scanner til at kopiere dine diasbilleder. Når billederne er på din computer, er det let at konvertere dem til en CD.

Skær et stykke tyndt, fladt pap til den nøjagtige størrelse af scanningsområdet på flatbed-scanneren.

Anbring et dias midt på pap, og spor det med en blyant. skær derefter formen forsigtigt ud med en skarp værktøjskniv.

Placer pap på scannerskærmen, og tape det på plads langs kanterne.

Placer et dias i hullet og placer en fluorescerende lommelygte ovenpå. Tænd lommelygten og kør scanningen for at overføre billedet til din computer. Gentag denne proces med alle dine dias.

Rediger, beskær eller på anden måde juster dine billeder. Du vil være i stand til at se kartonens glidekant senere, når du ser dem, så beskær kanten, hvis det ønskes.

Anbring en ny cd i drevet, og åbn den mappe, hvor du gemte billederne. Du kan vælge alle billederne ved at trykke på "Ctrl" og "A", eller du kan kun vælge nogle få ved at holde "Ctrl" -tasten nede, mens du klikker på hvert enkelt billede.

Vælg "Copy" fra listen over menupunkter, og vælg cd-drevet; dit diskbrændingsprogram åbnes. Navngiv din CD, når du bliver bedt om det, og klik på “OK” for at starte processen.

Tips

Mærk din cd, så snart brændeprocessen er afsluttet for nem reference.

Advarsler

Stød ikke din computer, eller åbn og luk mange vinduer, mens cd'en brænder.