Sådan konverteres en Acrobat PDF til stående eller liggende

Acrobat-linjen i PDF (Portable Document Format) skriveprogrammer fra Adobe inkluderer Standard, Pro og Suite. Alle Acrobat-programmer indeholder en række PDF-oprettelses- og redigeringsfunktioner. En af funktionerne i hver version er muligheden for at ændre orienteringen af ​​en PDF-fil mellem liggende (placeret vandret) og stående (placeret lodret). Dette er en nyttig funktion, når du har brug for at ændre sidelayoutet for en eksisterende PDF. Du kan konvertere en Acrobat PDF til stående eller liggende ved at følge et par trin.

Download og installer et af Adobe Acrobat-programmerne. Følgende trin bruger Standard som reference, men de gælder også for Pro og Pro Extended. En gratis prøveversion af Acrobat er tilgængelig (se Ressourcer). Bemærk, at Adobe Reader ikke har en funktion til at ændre sideretningen mellem liggende og stående.

Klik på menuen "File", og vælg "Open". Brug menuen "Kig ind" for at få adgang til den mappe, hvor PDF-filen er gemt. Fremhæv filen, og klik på knappen "Åbn".

Klik på rullemenuen "Rediger", og vælg "Indstillinger". Denne handling åbner et separat pop op-vindue. Klik på "Nyt dokument" i afsnittet "Kategorier" i vinduet "Indstillinger". Klik på alternativknappen "Portræt" eller "Landskab" i afsnittet "Standardside" afhængigt af den ønskede retning. Klik på knappen "OK" for at afslutte processen med at konvertere en Acrobat PDF til stående eller liggende.