Sådan oprettes et permanent gendannelsespunkt

Windows automatisk sikkerhedskopiering opretter periodisk gendannelsespunkter, der afspejler ændringer, du har foretaget i dit system. Du kan når som helst gå tilbage til et af disse gendannelsespunkter og fortryde de ændringer, du har foretaget på dit system. Disse gendannelsespunkter er dog ikke permanente, og Windows gemmer typisk kun omkring to ugers gendannelsespunkter. For at oprette et permanent gendannelsespunkt skal du bruge Vista's komplette pc-sikkerhedskopieringsmulighed. Dette opretter en permanent kopi af din harddisks nuværende tilstand til lagring på en ekstern harddisk eller DVD.

Trin 1

Start Komplet pc-sikkerhedskopi ved at klikke på Windows Start-menu, vælge "Alle programmer", derefter "Vedligeholdelse" og endelig "Backup og gendannelsescenter".

Trin 2

Klik på knappen "Sikkerhedskopier computer", og vælg, om du vil gemme et permanent gendannelsespunkt på din harddisk, en ekstern harddisk eller en eller flere DVD'er. Klik på "Næste".

Trin 3

Vælg de drev, du vil medtage i dit permanente gendannelsespunkt. Hvis du ikke har partitioneret din harddisk, skal du vælge drevbogstavet "C:" til sikkerhedskopiering.

Klik på "Start sikkerhedskopiering". Dit system kan tage flere timer at tage backup, afhængigt af størrelsen på din harddisk og det medie, som du gemmer din sikkerhedskopi på. Hvis du brænder et gendannelsespunkt på dvd'er, skal du regelmæssigt vende tilbage til dit system for at indsætte en ny dvd, hvis den forrige fyldes op.