Sådan får du sange til at lyde bedre med frækhed

Professionelle masteringstjenester rydder op i din lyd, sender den gennem en kompressor og øger lydstyrken for at forbedre den samlede lyd. De fleste af disse trin kan gennemføres hjemme ved hjælp af en gratis lydeditor, der hedder Audacity. Hvis dit mål er simpelthen at forbedre lyden af ​​lydfilen, er der kun et par grundlæggende funktioner, du skal være bekymret for. At lære at gøre sange bedre med Audacity tager kun et par minutter med den rigtige viden.

Åbn Audacity, og træk den sang, du vil redigere, til lydeditoren. Dette starter processen med at importere din sang og forberede den til mastering.

Klik på menuen "Effekt", og vælg derefter "High Pass Filter". Et højpasfilter fjerner artefakter, der er under en bestemt frekvens. Indtast værdien 192 i Cutoff-frekvensen. Dette fjerner alle frekvenser under 192 Hertz-værdien og bør reducere uønskede tommelfinger og bump.

Vælg "Normaliser" i menuen "Effekt". Du må ikke ændre nogen af ​​værdierne og trykke på "OK". Dette øger lydstyrken på din optagelse uden at klippe.

Vælg "Kompressor" i menuen "Effekt". Du må ikke ændre nogen af ​​indstillingerne og blot klikke på "OK". Denne mulighed komprimerer lyden og hjælper med at give den mere tilstedeværelse. Professionelle studios sender en endelig optagelse gennem flere kompressorer.

Advarsler

Brug ikke hovedtelefoner til at overvåge din sang. Når du redigerer lyd, indtastes nogle gange høje artefakter i filen. Dette kan skade din hørelse, hvis du har lydstyrken på højt og øretelefonerne tændt.