Sådan ændres iMac blæserhastighed

Din iMac leveres med en indbygget blæser, der styrer den interne temperatur. Det kommer ikke med en indbygget funktion, der giver dig mulighed for at dreje blæseren op eller ned, så hvis du vil kontrollere den hastighed eller frekvens, som blæseren fungerer med, skal du downloade et tredjepartsprogram. SmcFanControl-appen giver dig mulighed for at kontrollere blæseren, men husk at selv disse apps ikke lader dig indstille blæserens hastighed under et niveau, der er sikkert for computeren.

smcFanControl

Trin 1

Naviger til udviklerens websted, og klik på "Download" for at begynde at downloade smcFanControl-applikationen til din computer. Fra juni 2014 er applikationen optimeret til Intel Mac-computere med operativsystemversionerne 10.5 til 10.8, også kendt som Mac OS Mountain Lion, selvom den også er testet og fungerer på version 10.9. Følg instruktionerne på skærmen for at downloade applikationen til din computer.

Trin 2

Genstart din iMac ved at klikke på Apple-menuen og vælge "Genstart". Vent til computeren genstarter. Når computeren genstartes, vises der muligvis en temperaturmåling langs menulinjen øverst på skærmen.

Trin 3

Klik på Apple-menuen, og klik derefter på "Systemindstillinger". Under overskriften "Andet" skal du kigge efter ikonet "smcFanControl" og dobbeltklikke på det for at åbne det.

Trin 4

Skub bjælkerne under "Min hastighed" til venstre eller højre for at justere den hastighed, hvormed ventilatorerne fungerer. Din iMac kan have mere end en blæser - og dermed har mere end en skyderen til at justere.

Trin 5

Juster, hvilke oplysninger der vises på menulinjen ved at klikke på rullemenuen ud for "Menulinje" og derefter vælge "Temperatur og blæsere" eller en anden indstilling efter eget valg.

Klik på "Gem" for at gemme de ændringer, du har foretaget i applikationsindstillingerne.