Sådan fjernes undertekster

Elementer, du har brug for

  • Fjernbetjening

  • Kabeludbyder eller analogt signal

Undertekster er en funktion beregnet til at hjælpe hørehæmmede, mens de ser fjernsyn. Det er også nyttigt i lydfølsomme situationer som et fitnesscenter, sportsbar eller derhjemme med andre i rummet. Tekst vises på skærmen, der beskriver lyden, der høres på programmet; dette kan omfatte tale og lyde som en hund, der gøer. Transskriptioner af lyd vises på en sort baggrund i hvid tekst i et bannerformat. De fleste nyhedsudsendelser og større netværk giver undertekster til deres seere, selvom ikke alle tv-programmer har billedtekstfunktioner. En kabeludbyder er ikke nødvendig for at modtage undertekster på dit tv. et analogt signal vil også give lukket billedtekst.

Find og vælg enten knappen Setup / Settings / Menu eller Closed Captioning på fjernbetjeningen fra det originale fjernsynsapparat. Forskellige tv-mærker bruger forskellige ord i deres menuer. På nogle fjernbetjeninger er knappen muligvis mærket "CC".

Naviger og vælg "Lukket billedtekst" i menuen ved hjælp af pilene eller kanal op og ned knapperne. Dette kunne også være mærket "Audio", "Language" eller "Subtitles."

Drej lukket billedtekst til "Fra" ved hjælp af navigationspilene på fjernbetjeningen. Du skal muligvis vælge "Enter".

Naviger til fanen "Afslut" i menuen og tryk på "Enter" for at genoptage almindelig tv-programmering. Alternativt kan du trykke på "Exit" -knappen på fjernbetjeningen.

Tips

Brugsanvisningen til dit tv kan indeholde oplysninger om fjernelse af undertekster.

"Menu" på nogle fjernsyn er tilgængelig fra knapperne på selve fjernsynet.

Advarsler

Brug af en universel fjernbetjening til at fjerne undertekster fungerer muligvis ikke på grund af kompatibilitetsproblemer med fjernsynet. Brug om muligt den originale fjernbetjening fra producenten af ​​tv'et eller en universal fjernbetjening oprettet af det samme firma.