Sådan nulstilles en adgangskode i Windows Safe Mode

Sikker tilstand er en valgfri metode til at indlæse Windows med det minimale antal drivere. Denne grundlæggende tilstand giver dig mulighed for at foretage fejlfinding af computerproblemer og få adgang, hvis du har glemt en adgangskode til en brugerkonto. Sikker tilstand giver adgang til administratorkontoen, den konto, der blev oprettet under den første installation af Windows.

Windows XP

Trin 1

Start i sikker tilstand ved at klikke på "Start" og derefter på "Lukning", og klik derefter på "Genstart computer" i rullemenuen. Når computerskærmen er tom, skal du holde F8-tasten nede, indtil Boot Menu vises. Brug piletasterne til at klikke på "Sikker tilstand" og trykke på "Enter". Bemærk, at opstart i sikker tilstand vil tage meget længere tid end at starte i normal tilstand.

Trin 2

Log ind som administrator ved at indtaste administratoradgangskoden i feltet "Adgangskode". Hvis der ikke er angivet noget administratoradgangskode, skal du lade det være tomt. Denne administratorkontoindstilling vises kun i sikker tilstand.

Åbn kontrolpanelet ved at klikke på "Start" og derefter på "Kontrolpanel." Vælg "Brugerkonti" og derefter "Skift en konto." Klik på den konto, som du skal ændre adgangskoden for. Vælg "Skift adgangskode", og skriv en ny adgangskode. Medtag et tip i feltet Adgangskodetip til næste gang du glemmer kontoadgangskoden. Genstart computeren, og få adgang til kontoen.

Windows Vista eller Windows 7 Professional

Trin 1

Genstart computeren. Når computerskærmen er tom, skal du holde F8-tasten nede, indtil Boot Menu vises. Brug piletasterne til at klikke på "Sikker tilstand" og trykke på "Enter".

Trin 2

Log ind som administrator ved at indtaste administratoradgangskoden i feltet "Adgangskode". Hvis der ikke er angivet noget administratoradgangskode, skal du lade det være tomt. En alternativ konto med administratoradgang fungerer også.

Trin 3

Klik på knappen "Start", der ligner en blå cirkel med et Windows-logo indeni. Åbn "Lokale brugere og grupper" ved at skrive "lusrmgr.msc" (minus anførselstegn) i feltet "Søg" og derefter trykke på "Enter". Der kan blive bedt om en administratoradgangskode eller bekræftelse. Indtast adgangskoden, eller vælg "Ja" for at bekræfte.

Dobbeltklik på "Lokale brugere og grupper", og vælg derefter "Brugere". Højreklik på den konto, der skal nulstilles adgangskoden, og vælg "Indstil adgangskode." Skriv og bekræft den nye adgangskode. Genstart computeren, og log ind på kontoen med den nye adgangskode.