Sådan fortæller du en CAT3 fra CAT5 ved at se på ledningen

CAT3- og CAT5-ledning er typer af uskærmet ledning med snoet par. Begge typer har 4 par snoede ledninger, der er afhængige af vridningen for at forhindre støj. Kategori 3-ledning bruges ikke så meget i dag, men er meget billigere end kategori 5. Kategori 3 kan kun håndtere maksimalt 10 Mbps ved 16 MHz sammenlignet med, at kategori 5 er i stand til at håndtere 100 Mbps ved 100 MHz. De fleste mennesker bruger hurtigere kategori 5 til netværk, da den kan håndtere hurtigere hastigheder. Kategori 3-ledninger bruges hovedsageligt til telefontjenester, der bruger flere linjer.

Trin 1

Kontroller trådens kappe for at skrive. Sørg for at kontrollere mindst tre meter af ledningen, hvis udskrivningen er meget forskellig. Det meste af tiden vil producenter udskrive kabeltypen på ydersiden af ​​kappen.

Trin 2

Se på ledningens bredde. En CAT5-ledning vil se tykkere ud end CAT3-ledningen, da CAT5-ledningen er omkring 4 mm tyk. En CAT3-ledning er lidt tyndere og er undertiden flad som en telefonledning afhængigt af producenten.

Kontroller stikket i enden af ​​ledningen. CAT5-ledningen har et RJ-45-stik i slutningen, som bruger et 8-polet stik. En CAT3-ledning kan have et RJ-11-stik, der har 4 ben eller et RJ-24-stik, der har 6 ben. Begge stik er mindre end RJ-45-stikket.