Sådan opdateres mobiltelefonmodtagelse

Hvis det ser ud til, at alle andre har bedre mobiltelefonmodtagelse end du, kan det være tid til at opdatere din mobiltelefon. Uanset hvem din tjenesteudbyder er, skal din mobiltelefon opdateres lejlighedsvis for at få optimal modtagelse. Introduktionen af ​​smartphones har fjernet behovet for kunder til at tvinge opdateringer til celletårnsignaler, men ikke alle har en smartphone. Hvis du ikke har en smartphone, kan du prøve nogle trin for at opdatere din mobiltelefonmodtagelse.

Ring * 228 til Verizon-kunder. Dette vil lede dig til en menupunkt for at opdatere din celletårnliste på din telefon.

Vælg indstilling "00" for de originale tårnsignaler. Mulighed "99" vil tvinge en sekundær tårnopdatering. Dette tager nogle få minutter at opdatere.

Slut din mobiltelefon til det USB-kabel, der fulgte med den. Smartphones skal opdateres via Internettet.

Vælg indstillingen "Opdater". Det tager et par minutter at opdatere al software. Softwareopdateringen inkluderer også opdatering af celletårnsignalerne.

Ring til din operatørs kundeservicenummer for at få opdateringen sendt til din telefon. Repræsentanten vil være i stand til at sende din telefon en opdateret celletårnliste.

Sluk for din mobiltelefon, og genstart, når opdateringen er gennemført.

Tips

Din mobiltelefon skal opdateres med jævne mellemrum for at optimere modtagelsen. Din telefon genkender ikke celletårnsignaler, hvis tårnet ikke er føjet til listen over celletårne.