Sådan bruges scanningsfunktionen på en kopimaskine

Nogle multifunktionelle kopimaskiner fungerer også som computerscannere. Med disse maskiner kan du scanne dokumenter og billeder ind på din computer ligesom du kunne med en dedikeret scanner. Opsætning af dit dokument på kopimaskinen fungerer det samme som når du laver en kopi, men du skal generelt køre scanningen fra din computer.

Placering af dit dokument

På et flatbed-kopimaskine skal du placere det dokument, du vil scanne, skylles med det øverste venstre hjørne af glasoverfladen, og luk låget. Når du scanner store genstande som f.eks. Bøger, skal du forsigtigt lukke låget uden at tvinge det. Nogle kopimaskiner har en arkføder ud over eller i stedet for en glasoverflade. Ilæg disse dokumenter i indføringsbakken på disse maskiner.

Kørsel af en scanning

Nogle maskiner har kontroller direkte på maskinen for at starte en scanning. Hvis din maskine har en scanningsknap, skal du trykke på den for at sende dokumentscanningen til din computer. Ellers skal du starte scanningen fra et program på din computer. Nogle kopimaskiner leveres med scanningssoftware til automatisk at gemme dit dokument som en fil eller sende det som en vedhæftet fil til e-mail. Hvis din maskine ikke fulgte med et sådant program, eller hvis du hellere vil redigere billedet efter scanning, skal du indlæse et grafikredigeringsprogram efter eget valg. De fleste scanningsprogrammer har en metode til at importere fra scanneren i menuen Filer, undertiden mærket som "TWAIN." (Bemærk, at Adobe Photoshop kræver et plugin for at scanne billeder.) Hvis du vælger denne mulighed, vises et eksempelvindue, hvor du kan køre en testscanning, ændre indstillinger og i sidste ende scanne billedet til programmet.