Sådan får du vist 35 mm dias

Elementer, du har brug for

  • Glideprojektor

  • Karrusel

  • Fnugfri klud

  • Scanner

  • DVD-disk

  • Skærm

  • DVD afspiller

På grund af deres lette transport og produktion var 35 mm diasene populære så langt tilbage som i 1950'erne. Hvis du er den heldige modtager af en samling af disse dias, og du ikke har den foggeste idé om, hvordan du kan se og nyde dem, er der flere muligheder, der er åbne for dig. Med teknologiens fremskridt kan du nu bringe dias ind i det 21. århundrede ved at digitalisere dem og dele dem med familie og venner over hele verden, eller du kan bruge dem til din private visning.

Sæt dine dias på hovedet i åbningerne på karruselbakken, og arbejd med uret rundt om bakken. Placer bakken på glideprojektoren, så den første glide (nr. 1) ligger opad med pilen på projektoren. Tryk forsigtigt bakken ned, indtil den låses fast på projektoren, og indsæt den indvendige cirkeldel af bakken, der låses for at holde gliderne på plads. Sæt den ene ende af stikket i projektoren og den anden i en stikkontakt. Drej tænd / sluk-knappen på bagsiden af ​​projektoren til "Til", juster linsen, og skub gliderne frem enten ved at trykke på en knap på højre side af projektoren eller ved hjælp af fjernbetjeningen. Se dias på en væg, på en loftmonteret skærm eller på en bærbar skærm.

Scan dine 35 mm dias og se dem som fotografier. Brug en flatbed-scanner, der har en indbygget fotonegativ og diascanningsfunktion samt en transparent materialeadapter (TMA). Dette gør det muligt for scanneren at importere gennemsigtige materialer såsom dias. Slut den til din computer, og tænd både din computer og scanneren. Rengør glasset på scanneren med en ren, fnugfri klud, åbn scanneren, fjern TMA-dækslet, og placer dine dias højre side op og side om side på glasset. Læg skabelonen på glasset, juster pilen på skabelonen med pilen på glasset. Luk scannerlåget, og tryk på knappen "Scan film". Der vises forskellige dialogbokse, der spørger, om du vil ændre indstillinger, scanne negativer og indstille opløsning. Gem filer med en høj opløsning, hvis din computer har nok hukommelse til rådighed. Vælg de relevante indstillinger, indtil alle billederne er scannet til din tilfredshed. Gem de scannede filer på din computer, og udskriv fotografierne som digitale billeder, når du er klar til at se dem.

Opret et DVD-diasshow med dine scannede 35 mm dias ved at kopiere alle billeder til harddisken på din computer. Brug filhåndteringen på din computer til at se billederne som miniaturer, sortere billeder i passende mapper, formatere de digitale scanninger til de krævede specifikationer og gemme filerne som .tiff- eller .jpeg-filer. Når filerne er i et passende digitalt format, skal du importere dem til dit DVD-diasshowprogram og tilføje baggrundsmusik, hvis du vil. Brænd filerne på en DVD-datadisk eller CD, der skal ses som et lysbilledshow. Du kan enten se diasene på din computer eller bruge en DVD-afspiller og et fjernsynsapparat til at se dem.