Sådan VNC fra en iPad eller iPhone til en Mac for Easy Remote Access

Opfølgning om skærmdeling i OS X, som giver dig mulighed for fjernbetjening af en Mac fra en anden Mac, kan du også få adgang til og styre Mac'er fra en iPhone, iPad eller iPod touch eksternt ved hjælp af VNC. Der er minimalt arbejde involveret for at få det til at fungere, og hvis du allerede har oprettet Screen Sharing, er du halvvejs der. En række betalte løsninger tilbyder de samme evner som beskrevet her, men vi vil vise dig, hvordan du gør det helt gratis og få det til at virke om et par minutter.

Få adgang til en Mac fra iOS med VNC

  1. Første ting skal du først tænde på Skærmdeling på Mac'en, hvis du ikke har gjort det, ved at gå til Apple-menuen> Systemindstillinger> Deling og afkrydsningsfeltet for "Skærmdeling"
  2. Fra iPhone, iPad eller iPod touch, tag Mokka VNC Lite fra App Store, er det en gratis VNC-klient
  3. Start Mokka VNC Lite i iOS og tryk på "Configure"
  4. Søg efter "VNC-serveradresse" og tryk på (>) blå pileknappen for at finde en lokal Mac eller indtast IP-adressen på Mac'en for at oprette forbindelse til
  5. Søg efter "Mac OS X bruger ID" og indtast login-id, og indtast adgangskoden i feltet nedenfor
  6. Nu tilbage til hovedmenuen Mocha VNC-menuen og tryk "Connect" for at oprette forbindelse til den netop konfigurerede Mac
  7. En grå skærm, der siger "Tilslutning", vises, inden VNC-sessionen er etableret, i et øjeblik vil iPhone / iPad / iPod touch få kontrol over Mac-skærmen

Styring af Mac'en kan gøres ved at trykke, berøre, trykke og holde og andre for det meste oplagte gestus. Indkald et tastatur til at arbejde på Mac ved at trykke på tastaturikonet i Mocha VNC-menulinjen.

Hvor anvendelig den del af fjernskærmen vil afhænge betydeligt af forbindelseshastigheder, og enhver forbindelse via et LAN eller højhastigheds-bredbånd vil være meget mere brugbart end en forbindelse fra en iPhone eller iPad ud på en 3G-forbindelse, der forsøger at VNC hjem. Mac OS X er også et desktop-OS og er naturligvis ikke bygget til berøring, så det kan være lidt klumpet at forsøge alt for seriøst med kontrollerne som det er.

Endelig kommer en potentiel hiccup, hvis du vil have fjernadgang til Mac fra omverdenen, med firewalls og routere, som hver kan blokere VNC-portene 5900 og 5800 fra omverdenen. På grund af det store udvalg af routere derude, er det ikke muligt at videresende til disse havne uden for denne gennemgang, men det skal du selv kunne gøre hurtigt. Portspørgsmålsproblemet påvirker ikke forbindelser, der er foretaget på det lokale netværk, og nogle routere sender automatisk porten som standard, hvilket gør dette til et nonissue.