Liste alle apps Downloadet fra Mac App Store via kommandolinje

En praktisk terminalkommando viser en liste over alle apps installeret på en Mac, der udelukkende kommer fra Mac App Store. Dette kan være nyttigt af forskellige årsager, som når du opbygger en liste over apps, du måske vil udskifte fra uden for de officielle App Store-kanaler, hvis du er migreringsmaskiner, eller hvis du arbejder på en fjern Mac via SSH og er forsøger at finde ud af, hvilke apps der mangler. Du kan også sammenkæde en sådan liste manuelt ved at gennemgå købshistorikken i App Store, men denne liste viser også elementer, der ikke er aktivt installeret på en Mac, hvilket gør det meget mindre nyttigt.


Disse tricks bruger kommandolinjen og Terminal, hvilket gør dem lidt mere avancerede. Ikke desto mindre, da du bare kopierer og indsætter en kommandostreng i terminalen, kan selv novice-brugere følge med, hvis de er interesserede i at lære lidt mere om terminalen. For den ukendte er Terminal.app altid fundet i / Applications / Utilities /

Sådan viser du alle apps hentet fra Mac App Store

Kopier og indsæt følgende kommando i Terminal:
find /Applications -path '*Contents/_MASReceipt/receipt' -maxdepth 4 -print |\sed 's#.app/Contents/_MASReceipt/receipt#.app#g; s#/Applications/##'

Prøveudgang kan se sådan ud (forkortet med formålet med denne artikel):
GarageBand.app
iMovie.app
Install OS X Mountain Lion.app
iPhoto.app
Pixelmator.app
Pocket.app
Skitch.app
Textual.app
TextWrangler.app
The Unarchiver.app
TweetDeck.app
Twitter.app
WriteRoom.app
Xcode.app

Du kan finde det mere nyttigt at sende resultaterne til en tekstfil, hvilket nemt gøres ved at tilføje "> appstorelist.txt" til slutningen af ​​kommandoen som sådan:

find /Applications -path '*Contents/_MASReceipt/receipt' -maxdepth 4 -print |\sed 's#.app/Contents/_MASReceipt/receipt#.app#g; s#/Applications/##' > macapps.txt

Denne kommando vil omfatte apps, der er blevet downloadet, men siden gemt også.

En sådan app liste kan så let sammenlignes med en liste på en anden maskine for at se, hvilke apps der muligvis skal installeres.

Husk, dette er en liste over kun de apps, der er blevet downloadet fra Mac App Store. Hvis du vil have noget mere inklusiv for filer og ting, du har fået fra hele internettet, kan du bruge dette trick til at afdække en liste over hver enkelt fil nogensinde downloadet til en Mac.

Vis alle programmer i OS X

Hvis du vil se alle apps, der er installeret i mappen OS X-applikationer, kan du blot liste mappen med kommandoen ls. Dette er sandsynligvis ret oplagt for de fleste, der ville bruge kommandolinjen, men vi dækker det alligevel for dem, der er nye eller mindre bekendt med Terminal:

ls /Applications/

Dette viser alt, der sidder i mappen / Applikationer, der indeholder alle enkeltbrugerinstallerede app samt hvad der kom fra Mac App Store.

Hvis du også vil gemme en sådan liste til en tekstfil til sammenligning eller ellers, kan du enten omdirigere den til et txt-dokument fra terminalen:

ls /Applications/ > allmacapps.txt

Alternativt kan du uden brug af kommandolinjen bruge dette trick til at gemme listen til en fil direkte fra Finder.

Hoveder op til CommandLineFu for det sed-baserede trick.