Min DVD-ROM læser ikke en DVD-R

Computerdrev og softwaren og programmerne, som de kører fra, er lige så forskellige som de medier, de er i stand til at afspille. DVD-drev kan køre CD'er, CD-R'er, DVD'er, DVD-R'er, DVD + R'er og forskellige andre diskformater. Imidlertid kan ikke alle drev afspille alle typer diskformater, og det er her, der kan opstå problemer. En af de mest populære former for diskopbevaring er at brænde den på en DVD-R, som kan afspilles på næsten alle aktuelle DVD-drev. Men når de samme DVD-R'er holder op med at afspille, er der et par ting, der kan gøres for at foretage fejlfinding.

Trin 1

Anbring DVD-R'en i en anden computer eller DVD-afspiller, og test diskenes afspilning. Hvis disken afspilles, er det sandsynligvis en softwarekonflikt med din oprindelige computer, eller bare at drevet ikke er så opdateret som det burde være. Hvis disken ikke afspilles i den anden spiller, skal du prøve en tredje og fjerde spiller. Når du vælger afspillere til at teste din DVD-R på, så prøv at være så varieret som muligt - vælg forskellige mærker og forskellige enheder til at prøve at teste den på. Hvis disken fungerer i andre afspillere, skal du gå videre til afsnit 2.

Trin 2

Opdater din computer. Nogle gange er der brug for nye programmer, drev og firmware til korrekt udnyttelse af dine computerkomponenter til deres fulde potentiale. Sørg for at opdatere computeren samt det specifikke DVD-drev, du bruger. Og besøg DVD-drevets websted for også at kontrollere for yderligere opdateringer. Når du er færdig med dette, skal du teste din disk igen.

Trin 3

Prøv andre former for DVD i drevet for at teste, om de kan afspilles. Prøv DVD + R-, DVD-RW- og DVD-film. Prøv også cd'er, bare for at være på den sikre side. Hvis disse andre disktyper virker, er der enten et problem med den indledende DVD-R-disk, eller dit DVD-drev er simpelthen ikke kompatibelt med DVD-R (hvis dette er tilfældet, er der ikke meget, du kan gøre for at rette dette) .

Trin 4

Få en ven eller den, der brændte den originale DVD-R, til at brænde forskellige medier på en anden DVD-R-disk fra samme producent (hvis du tidligere har brugt Memorex-diske, skal du bruge dem igen). Når den er brændt, skal du prøve at afspille den nye DVD-R og se, om den fungerer. Hvis det virker, er det sandsynligvis bare et brændende problem med den første disk.

Trin 5

Genbrænd det originale medie på en ny DVD-R og test det igen. Hvis den nye DVD-R ikke fungerer, har du muligvis en DVD-læser, der er uforenelig med DVD-R.

Trin 6

Få ny DVD-brændingssoftware, såsom Nero. Det giver flere muligheder for at brænde og afspille DVD'er end anden software er i stand til og kan give dig en bedre procentdel af afspilbare DVD-R-diske.

Genbrænd det originale medie på en anden type tom DVD, såsom DVD + R. Som nævnt kan din DVD-læser muligvis ikke afspille DVD-R, og ved at bruge en anden DVD-type vil det normalt omgå det og give dig mulighed for at afspille og læse dine medier.