Portal er gratis at downloade til september 20 for Mac OS X og Windows ... i uddannelse

Bare i tide til en god weekend, kan du downloade den wildly populære fysik-puslespil-shooter spilportal gratis fra Steam til den 20. september.

Download Portal fra Steam ved at gå her og klikke på den store grønne "Install Game" -knap

Portal kører i både Mac OS X og Windows, og når det er på din Steam-konto, kan du downloade det på andre maskiner, hvis du vil.

Her er den interessante del: Spillet tilbydes som gratis download indtil 20. september 2011 som en del af programmet "Learning with Portals", hvor nogle skoler bruger det populære videospil til at hjælpe med at undervise i fysik og kritisk tænkning. Hvor sej er det? Denne blurb fra deres hjemmeside forklarer yderligere:

I dag finder innovative lærere muligheder for at indarbejde Portal ™ og Portal 2 i deres klasseværelser, hvilket hjælper med at undervise i fysik og kritisk tænkning. Det er øjenåbning for at se, hvordan videospil kan bruges på fantastiske og uventede måder til at hjælpe med at uddanne vores næste generation.

En af de største udfordringer inden for videnskab, teknologi, teknik og matematik er at fange elevernes fantasi lang nok til at se alle de muligheder der ligger foran.

Ved at bruge interaktive værktøjer som portalserien til at tegne dem gør fysik, matematik, logik, rumlig begrundelse, sandsynlighed og problemløsning interessant, køligt og sjovt, som får os et skridt tættere på vores målinddragede, tankevækkende børn!

Hvis du er skeptisk, sammensætter Valve en video, der viser præcis, hvordan den bruges af et syvende klasse klasseværelse:

Temmelig kold huh?

Tjek det selv, systemkravene er forholdsvis grundlæggende, og det skal køre på de nyeste Mac'er:

  • OS X version Leopard 10.5.8, Snow Leopard 10.6.3 eller højere
  • 1 GB RAM eller mere
  • NVIDIA GeForce 8 eller højere, ATI X1600 eller højere, eller Intel HD 3000 eller højere
  • Mus, tastatur, internetforbindelse

Mens vi er på emnet gratis spil, skal du ikke glemme, at Team Fortress 2 også er en gratis download fra Steam, hvis du leder efter en multiplayer-oplevelse.