Kør det sidste udførte kommando som rod med sudo !!

Har du nogensinde forsøgt at køre et kommandolinjeværktøj for at opdage, at du ikke har de nødvendige privilegier til at bruge det? Eller måske kræver selve kommandoen faktisk root adgang til at køre overhovedet? I stedet for at skrive hele kommandostrengen igen, kan du bruge dette fantastiske trick, som igen kører den sidste henrettede kommando med sudo-privilegier. Bedste af alt, dette fantastiske trick virker i Mac OS X og Linux.


OK ved overskriften alene tror du sandsynligvis, at dette bare er en smule hyperbole på grund af udråbstegnene, men jeg sværger, at jeg ikke bare er meget begejstret for sudo-kommandoen (selv om denne kommando er rigtig god!) ... nej, i stedet er udråbstegnene faktisk en del af brugen af ​​sudo-værktøjet i denne henseende.

Hvis du hurtigt vil køre den sidste kommando, der udføres, men som root superbrugeren, skal du skrive følgende:

sudo !!

Ja, det er "sudo" efterfulgt af et mellemrum og to udråbstegn. Dette vil straks køre kommandoen for tidligere kørsel, men med sudo-præfiks, hvilket typisk betyder, at du skal indtaste en administratoradgangskode for at fuldføre sekvensen.

Et eksempel på dette ville være, hvis du forsøger at redigere en systemfil, som du har brug for systemrettigheder til. I stedet for at genindtaste hele kommandostrengen forud for sudo, skriv bare sudo !! og den forrige kommando (!!) vil blive kørt under sudo.

Lad os f.eks. Sige, at du forsøgte at ændre brugerens værtsfil:

nano /etc/hosts

Men du kan ikke gemme eller redigere filen, ikke? Ingen sved, snarere end at skrive den fulde 'sudo nano / etc / hosts' kommandosekvens, skal du blot skrive følgende:

sudo !!

Dette tager den sidste kommando (i dette tilfælde nano / etc / hosts) og prefixes det med sudo automatisk, bliver den komplette 'sudo nano / etc / hosts'

Dette virker med bogstaveligt talt alle kommandolinjeværktøjer og kommando-udførelse, så prøv det, det er ret fantastisk.