Vis ledig diskplads i Mac OS X ved at vise mappestatuslinjen

I Apples forsøg på at forenkle Mac-brugeroplevelsen gemte de Windows-statuslinjen i Mac OS X, der begyndte med Lion og fortsatte med Mountain Lion, Mavericks, OS X Yosemite, El Capitan og Sierra. Selvfølgelig er denne forandring her for godt, og selv om dette helt sikkert giver et renere udseende, når man kigger på mapper på Mac, hvis du rent faktisk gerne vil vide, hvor meget diskplads du har til rådighed på et hurtigt overblik, er det lidt irriterende.

Heldigvis, hvis du vil se disse statusoplysninger for alle Finder-vinduer, herunder diskplads og filtællinger for en aktiv mappe eller mappe, kan du ændre statuslinjens synlighed og gøre tilgængelig pladsindikator synlig igen. Dette er ekstremt nemt og kun en hurtig skiftejustering væk.

Sådan viser du Finder Statuslinjen i Mac OS

Mac-brugere kan vise statuslinjen i Mac OS X Finder på en af ​​to måder, enten i visningsmenuen som beskrevet:

  • Gå til menuen "Vis" fra Mac OS X Finder og vælg "Vis statuslinje"

Eller du kan aktivere eller deaktivere Finder statuslinjen ved at bruge et kommando tastetryk, blot ved at trykke på Command + / - dette vil enten vise eller skjule statuslinjen afhængigt af hvad der er indstillet.

Statuslinjen for mapper vises faktisk med det samme i alle vinduer, når det er blevet aktiveret, og mere end blot tilgængelig diskplads vises, det giver dig også det aktive mappe-element, og giver dig glideren for at justere ikonstørrelsen. Hvis du ikke har nogen anelse om, hvad jeg taler om, her er et skærmbillede, der fremhæver detaljerne i statuslinjen. Bemærk forskellen er linjen synlig nederst i Finder-vinduet, som blev udeladt i det forudgående skærmbillede som det var skjult:

Hvis du beslutter, at du ikke vil have statuslinjen synlig i Finder-vinduerne igen, skal du blot trykke på kommandoknappen igen for at deaktivere den eller afmarkere den fra menuen Vis, så den er skjult igen.