Aktivering af Mac Touch-to-Click Support fra kommandolinjen

Trykbaseret klikning er en alternativ indtastningsformular, der bruger knapper til styrefladen (eller Magic Mouse) som et klik. For de fleste Mac-brugere er det bedst at aktivere tap-til-klik fra OS X-systemindstillinger, men avancerede brugere, der kræver mere kontrol, automatisering eller ekstern aktivering af funktionen, kan også aktivere tryk-til-klikke gennem kommandolinjen ved bruger standard strenge. Brug af denne avancerede metode giver også fordelene ved at tillade touch-klik på login-skærmen i OS X, noget der ikke er tilgængeligt som standard, hvis det er aktiveret via GUI-kontrollerne.

Dette kræver en multitouch-kompatibel Mac-pegefelt eller -mus, hvad enten det er en nyere model MacBook Pro eller Air, eller en Magic Trackpad eller Magic Mouse. Hvis du ikke er fortrolig med kommandolinjen og Terminal, er du bedre i at bruge denne fremgangsmåde i stedet.

Aktiverer Universal Tap-klikker på en Mac fra Terminal

Du vil bemærke, at der er tre separate og unikke standard strenge opført, hvoraf den ene gør det muligt for den generelle trykklapadfærd, mens den næste aktiverer funktionen til Magic Mouse, og den anden giver understøttelse af tryk-til-klik ved login og boot skærmbilleder af OS X. For at være grundig og få fuld touch-klik support i hele OS X, udstede alle tre kommandoer separat i Terminal, og genstart derefter Mac. Som sædvanlig skal hver kommando placeres på en enkelt linje, når den udføres på terminalen.

sudo defaults write com.apple.driver.AppleBluetoothMultitouch.trackpad Clicking -bool true

sudo defaults -currentHost write NSGlobalDomain com.apple.mouse.tapBehavior -int 1

sudo defaults write NSGlobalDomain com.apple.mouse.tapBehavior -int 1

Disse tre strenge blev fundet i en MacRumors forums tråd og er blevet testet til at fungere i OS X.

Deaktivering af Tap-klikning fra terminalen

Hvis du vil vende ovenstående indstillinger, eller fjernaktivere funktionen på en Mac, kan du bruge følgende standardstrenger til at slukke for touchpad-klik. Du vil bemærke, at dette for det meste er et spørgsmål om at se ovenstående standardstrenger og skifte 'true' til 'false' og 1 til 0 hvor det er relevant. Ligesom ovenfor skal du udstede alle tre kommandoer til at være grundige:

sudo defaults write com.apple.driver.AppleBluetoothMultitouch.trackpad Clicking -bool false

sudo defaults -currentHost write NSGlobalDomain com.apple.mouse.tapBehavior -int 0

sudo defaults write NSGlobalDomain com.apple.mouse.tapBehavior -int 0

Genstart igen Mac'en, før alle ændringer træder i kraft, når du bruger denne kommandolinjemetode.