De bedste strømindstillinger til bærbare computere

Det er vigtigt, at du styrer strømindstillingerne på din bærbare computer. Windows-operativsystemer giver dig mange muligheder for at styre strømmen til din bærbare computer. Du kan indstille strømindstillinger til en forudkonfigureret Windows-indstilling eller tilpasse dine indstillinger efter dine behov. Afhængigt af dit operativsystem kan dine valg være: Dvaletilstand, Dvaletilstand eller forskellige brugerdefinerede indstillinger. Du kan også angive disse indstillinger til tidspunkter, hvor din bærbare computer har batteri eller er tilsluttet og bruger vekselstrøm.

Dvale

Windows XP indeholder indstillingen Dvale, men denne indstilling mangler i Windows Vista og Windows 7. Brugere klagede over adskillige computere "fryser" og problemer med Dvaletilstand; ofte havde Windows svært ved at starte efter at have været i dvaletilstand. I stedet tilbyder Vista og 7 Sleep-indstillingen, som minder meget om dvale, men er mere pålidelig.

Søvn

Dvaletilstanden gør det muligt for din computer at gemme alt dit arbejde i din computers RAM-hukommelse. Når din computer vågner fra dvaletilstand, gendannes computeren til din arbejdssession, der blev gemt. Det er ikke nødvendigt at genstarte computeren og åbne alle dine programmer igen, når du har vækket computeren fra dvaletilstand. Windows giver dig mulighed for at vælge, hvornår din computer skal gå i dvaletilstand, eller du kan indstille den til standardindstillingerne for Windows.

Brugerdefinerede indstillinger

De bedste strømindstillinger for bærbare computere giver en balance mellem at give tilstrækkelig strøm til dine behov, men alligevel sparer energi og forhindrer din bærbare computer i at blive overophedet. Den bærbare computers skærmmonitor bruger meget batteristrøm, så det er det bedste valg at spare strøm at skrue ned lysstyrken på skærmen. Der er andre måder at spare energi på og holde din bærbare computer lidt køligere, når den er inaktiv, f.eks. Angive, hvornår din bærbare computer går i dvaletilstand eller lukker ned, når harddisken er inaktiv. Windows giver dig mulighed for at skræddersy dine strømindstillinger til at konfigurere en strømplan, der passer bedst til din stil. Indstillingerne til tilpasning af din Windows-strømplan findes i "Strømindstillinger" i "Kontrolpanel".

Standard "energisparefunktion" i Windows strømindstillinger er en god grundplan. Det kan dog være en god idé at eksperimentere med disse indstillinger; for eksempel er standardindstillingen for displayet på batteristrøm 50 procent lysstyrke. Dette kan være for mørkt for dig. Du kan justere lysstyrken, men hvis du gør det, bruger du mere batteristrøm. Alternativt kan du indstille Windows til at reducere inaktivitet på harddisken: Konfigurer f.eks. Harddisken til dvaletilstand, hvis computeren er inaktiv i mere end 10 minutter.

De bedste strømindstillinger balancerer energiforbrug og produktivitet. Når du bruger batteri, skal du konfigurere strømmen til den bærbare computer for at reducere skærmens lysstyrke og gå i dvaletilstand, når den er inaktiv. For de bedste resultater tilrådes det at lukke displayet efter inaktiv i 15 til 20 minutter og lukke eller indstille dvaletilstand for harddisken, når inaktiv tid når 20 til 30 minutter.