Brug mørkere farver for at øge tekstfarvekontrast i iOS

En af de større klager, der stammer fra iOS-redesignet, er, at den stærke hvide grænseflade med tynde skrifttyper kan være svært at læse. Indstilling af tekst til fedt gør en enorm forskel, men nogle af farvevalgene i iOS mangler stadig nok kontrast til at gøre tingene let i øjnene, især for dem med mindre end perfekt vision, eller selvom du kun bruger iPhone / iPad i lyse sollys ofte. Heldigvis indeholder iOS nu en "Darken Colors" -skifte, og mens den ikke har så vidtrækkende effekt som mange ville håbe på, lyder det ned på den fluorescerende blå tekst på knapper og UI-elementer i hele iOS-grænsefladen. Det mørker også meget af den super lysegrå tekst ind i en mørkere gråtoner. Den overordnede effekt er øget kontrast på tekst på kritiske steder, hvilket hjælper med synlighed og læsbarhed. Ændringen er temmelig subtil, som vist i animerede gif.


Til alene brug for tilgængelighed vil denne indstilling sandsynligvis blive meget nyttig, men det er også en god måde at gøre din iPhone nemmere at bruge i direkte sollys, og nogle brugere vil nok simpelthen bare foretrække den mørkere blå tekst og mørkere grå elementer til de lettere babyblå tekstelementer findes overalt i iOS.

Brug "mørkere farver" for at forbedre tekstkontrast i iOS

Funktionen Darken Colors blev tilføjet i iOS 7.1, derfor har du brug for den version af iOS eller nyere for at finde denne funktion.

  1. Åbn appen "Indstillinger" og gå til "Tilgængelighed"
  2. Gå til "Forøg kontrast"
  3. Find "Mørk farver" og skift kontakten ON for øjeblikkelig effekt

Det samme indstillingspanel du er på, viser forskellen, når mørkere farver er tændt eller slukket, selv om det er overraskende subtilt. Kan du se farveforskellen i disse to billeder side om side?

Se på den blå tekst og pil for "<Accessibility", og se på de små grå cirkler inden for afbryderne. Igen er det ret subtilt, men det hjælper, hvis du har troet, at den lyseblå tekst var svær at læse (og du er ikke alene). Denne ændring bærer igennem iOS og alle iOS-apps, her er et andet eksempel på den mørkere tekst, der vises i et postkompositionsvindue:

Hvis du stadig finder tingene på iPhone og iPad svært at læse, glem ikke at fed skrift, det forbedrer den generelle læsbarhed ganske lidt. Vi har også tilbudt nogle generelle forbedringer af brugervenligheden for at gøre tingene lettere for alle og alle enheder med iOS 7+, det være sig en iPad, iPhone eller iPod touch, og realistisk skal nogle af disse indstillinger sandsynligvis bare være tændt som standard.