Hvad er et inficeret SIM-kort?

Brugere kan skifte mellem mobile enheder via et SIM-kort (Subscriber Identity Module). Et SIM-kort kan blive inficeret under denne proces, hvilket kan forårsage problemer med driften af ​​en mobilenhed.

Definition

Et SIM-kort er et flytbart kort, der bruges i visse mobile enheder, såsom Global System for Mobile Communications-telefoner. SIM-kort identificerer brugere via en International Mobile Security Identity-nøgle, som giver abonnenter mulighed for at skifte mellem telefoner i et netværk ved at fjerne et SIM-kort fra en mobiltelefon og indsætte det i en anden telefon.

Infektion

Et SIM-kort kan blive inficeret via en eksisterende virus fra den mobile enhed, som det er tilsluttet. Virus spredes mellem operativsystemer via en form for eksekverbar kode, som kan overføres via et aftageligt medium såsom et SIM-kort. Hvis et inficeret SIM-kort fjernes fra den inficerede mobile enhed og tilsluttes en ny mobilenhed, kan det også inficere den nye mobile enhed.

Løsninger

Omformatering af et inficeret SIM-kort kan bruges til at rydde virussen. I de fleste tilfælde skal det inficerede kort dog udskiftes. Antivirussoftware til mobilenheder kan installeres, som bruges til at opdage og fjerne vira, der findes på enheden.