Hvad er meningen med lydudgangsenheder?

Udtrykket "lydudgangsenhed" henviser til enhver enhed, der tilsluttes en computer med det formål at afspille lyd, såsom musik eller tale. Udtrykket kan også henvise til et computers lydkort.

Højttalere

Højttalere er den mest almindelige type lydoutputenhed. På bærbare computere og andre mobile computerenheder er højttalere normalt indbygget. Eksterne højttalere kan tilsluttes til en computer ved hjælp af en række lydstik, eller de kan tilslutte ved hjælp af en USB-forbindelse. Nogle eksterne højttalere kræver en separat energiforsyning og skal tilsluttes væggen eller en stikkontakt.

Hovedtelefoner

Hovedtelefoner er en anden type lydudgangsenhed. Variationer i hovedtelefonkonceptet inkluderer ørepropper, der passer ind i øret, og headsets, der inkluderer både hovedtelefoner og en mikrofon.

Lyd kort

Et lydkort er en computerkomponent, der konverterer information fra digitale lydfiler til elektroniske lydsignaler. Disse signaler sendes derefter videre til en lydudgangsenhed, såsom højttalere eller hovedtelefoner. Selvom lydkort ikke selv spiller lyd, udsender de lydsignaler. Af denne grund kan de betragtes som lydudgangsenheder.

Enhedsdrivere

En enhedsdriver er et lille computerprogram, der fortæller din computer, hvordan du får adgang til og bruger enheder, der er knyttet til den, inklusive lydkort. Nogle specialiserede højttalere og hovedtelefoner kræver deres egne enhedsdrivere, især hvis de tilsluttes ved hjælp af en USB-forbindelse.

Fejlmeddelelser

Hvis en computer ikke kan finde enhedsdriveren til sit eget interne lydkort, kan brugerne muligvis modtage en fejlmeddelelse om, at der ikke er installeret lydudgangsenheder. Dette kan f.eks. Ske, hvis en bruger ved et uheld sletter driverfilen, eller hvis filen bliver beskadiget. Udskiftningsenhedsdrivere kan normalt downloades gratis fra produktproducentens websted.