Hvorfor får jeg duplikerede e-mails i Outlook?

At arbejde med et computerprogram, der ser ud til at fungere dårligt, kan være frustrerende. Denne opfattelse kan især være tilfældet med Microsoft Outlook, som mange mennesker dagligt er afhængige af for e-mails, kontakter og kalendere. Ofte er indstillinger i Outlook, der er beregnet til at hjælpe med at organisere meddelelser, såsom regler eller synkronisering med en mobilenhed, duplikere e-mail-meddelelser og give andre uønskede resultater. Inden du geninstallerer Outlook, skal du kontrollere dine regler, indstillinger for mobilsynkronisering og kontoindstillinger for at sikre, at engagerede indstillinger ikke duplikerer dine e-mail-meddelelser.

Regler

Outlook kan duplikere meddelelser baseret på regler, som brugeren har konfigureret til indgående e-mail-beskeder. For eksempel, når der gælder flere regler for en enkelt indgående e-mail, duplikeres Outlook meddelelsen, så den ankommer i alle mapper og indbakker, hvor reglen gælder.

Kopier konti

Hvis du bruger flere e-mail-konti via Outlook, skal du sørge for, at hver konto er individuelt unik og adskilt fra de andre konti. Hvis en bruger har oprettet flere aliasser for en enkelt indbakke-konto, er det muligt, at de modtager flere duplikerede e-mails i den samme indbakke.

Geninstallation af Outlook

Hvis du har geninstalleret Outlook på din computer, kan e-mail-beskeder, kontakter og andre filer duplikeres, da programmet gentager oplysninger, der allerede er gemt i din indbakke eller på din mobilenhed.

Indstillinger

Duplikat-e-mails vises muligvis i Outlook, fordi brugerindstillingen "Efterlad meddelelser på serveren" muligvis er aktiveret. "Efterlad meddelelser på serveren" tvinger indbakken til at downloade meddelelser fra POP 3-serveren, der huser en brugers Outlook-oplysninger. Indstillingen kan være slået fra inde i afsnittet 'værktøjer' angivet under 'konti'.