Fungerer Microsoft Excel på en Apple-computer?

Apple-computere tilbyder flere måder at arbejde med Excel på Mac. Apples eget regnearksoftware, Numbers, åbner og gemmer filer i Excel-format, men du kan også køre fulde versioner af Excel på en af ​​to måder. Den første er Office til Mac-software, og den anden er en Mac-funktion kaldet Boot Camp.

Office til Mac

Microsoft fremstiller en version af Office-pakken, der er specielt designet til at køre på Apple-computere. Opdateringer til denne software kommer normalt ud mindst et år efter Windows-versionerne, men de er kompatible med Office til Windows-software og understøtter de fleste funktioner, der findes i de kompatible Windows-pc-versioner af softwaren. Du kan købe Office til Mac via Apples websted eller en Apple-butik, og når det er installeret, kan du oprette, læse og redigere Excel-dokumenter og dele dem med andre Mac'er, der kører Office til Mac-software og Windows-pc'er, der kører Excel.

Boot Camp

Nogle Mac-computere inkluderer et hjælpeprogram, kaldet Boot Camp, der opretter en separat harddiskpartition, som du kan installere Windows på. Du kan installere en standardversion af ethvert kompatibelt Windows-operativsystem (oftest Windows 7, Vista eller Windows XP) på din Mac i Boot Camp og derefter installere Windows-versionen af ​​Excel. Boot Camp fungerer kun på Mac'er, der bruger en Intel-processorchip og kører Mac OS 10.5 eller nyere operativsystem. Når du bruger Boot Camp, installerer du standard Windows-versionen af ​​Excel, fordi den kører på et Windows-operativsystem. Du skal købe dine egne Windows- og Excel-installationsdiske; de følger ikke med Mac.

Andre metoder

Virtuelle maskiner er en anden metode til at arbejde på Excel-projektmapper på Apple-computere, men opsætning af en virtuel maskine kræver en vis teknisk dygtighed, og funktionerne er ikke altid fuldt kompatible. Brug af Apples Numbers-software kan fungere godt til grundlæggende Excel-filer, men avanceret formatering og nogle andre funktioner er muligvis ikke krydskompatible mellem Excel og Numbers, så du kan miste nogle data, når du overfører fra et program til et andet, især med komplekse regneark. Open Office er en anden brugbar softwareindstilling, hvis du har relativt enkle regneark. Denne gratis software fungerer på Mac'er, og dens regnearkmodul, kaldet Calc, kan åbne og gemme Excel-filer.

Overvejelser

Hvis du opretter eller deler meget komplekse regneark og har brug for avanceret formatering og høj pålidelighed, er Boot Camp den bedste løsning. Det gør det muligt for Excel at køre i sit oprindelige Windows-miljø, så ingen konverteringer er nødvendige. Hvis du bare bruger Excel til let bogføring, personlige budgetter, karakterbøger og andre dokumenter, der ikke kræver mere end grundlæggende beregninger, optager Office til Mac mindre af din harddiskplads end Boot Camp og tilbyder en hurtig, problemfri måde at arbejde med Excel, og vend derefter tilbage til dine andre Mac-programmer.