Korrigere hvordan Siri udtaler navne i iOS

Mens Siri er fantastisk til at udtale nogle almindelige navne, kan Siri også fuldstændig blundere på andre, og omdanne et fornavn eller efternavn til et næsten uigenkaldeligt rod af lyde, der næsten ikke ligner den måde navnet rent faktisk lyder på.

Heldigvis gør iOS det nu meget nemt at rette Siri direkte og verbalt, så næste gang Siri rydder op, kan du øjeblikkeligt rette udtalen og få hende til at tale på den rigtige måde. Eller du kan forhindre en fejltagelse, og med navne, som du forventer, at Siri misforstår, kan du rette, før den virtuelle assistent har en chance for at skrue den op ved at lære hende (eller han!) Den rigtige måde at sige et navn på.

Sådan korrigerer Siri navn Mispruncunciations

Brug dette trick efter at Siri har slået et navn op:

  1. Tilkald Siri som sædvanlig, enten ved at holde hjemme-knappen eller øreproppeknappen nede
  2. Sig Siri "Det er ikke sådan, du udtaler [navn]"
  3. Giv den korrekte udtale for det pågældende navn
  4. Lad Siri give tre alternative pronunciations for navnet baseret på din verbale input, lyt til de tre og vælg "Select" for den mest præcise metode til udtale

Lær Siri Hvordan man korrekt udtaler et navn

Vil du hellere lære Siri den rigtige måde at udtale et navn på?

  1. Opkald Siri og sig: "Udtal navnet [navn] som [udtale]"
  2. Lad Siri bekræfte navnet fra kontaktpersonerne, vælg "Ja" eller "Nej" efter behov for at flytte til næste trin
  3. Vælg det bedste af de tre muligheder Siri har tilbudt som udtale baseret på din tale

Hvis de tre udtaleeksempler, som Siri giver, er langt væk, skal du trykke på "Fortæl Siri Again" for at tilbyde den rigtige vej igen. For det meste vil det tilbyde en tæt nok indstilling i mindst en af ​​de første tre, men hvis Siri helt fejler, tryk så på alternativet Fortæl igen og annoncér hver særskilt stavelse lidt nærmere.

Gentag dette som nødvendigt for navne, som Siri mispronounderer, og du kan også vælge at rette enten fornavnet og efternavnet, eller gå alt sammen og rette hele navneudtalelsen, hvis assistenten slår det hele i stykker. Fastsættelse af udtalen er også vigtig for forbedret navnegenkendelse for kontakter med definerede relationer og kun naturlige sprogkommandoer generelt.

Dette virker ens på iPad og iPhone, så længe enheden som Siri understøtter og iOS 7.0 eller nyere. Før iOS 7 skulle brugerne gå om at tilføje fonetisk stavning af et navn for at rette (eller i det mindste forbedre) hvordan Siri udtalte navne. Den fonetiske stavningstrik fortsætter med at virke, og hvis den verbale udtale korrektion ikke fastsætter, hvordan han / hun taler navnet, kan det stadig være den eneste mulighed.