Få vejrrapporter fra kommandolinjen med fingeren

Der er ingen mangel på metoder til at hente en vejrrapport, nettet er fyldt med vejrressourcer, alles iPhone, Apple Watch og smartphone har en vejrapp, Siri kan fortælle vejret, og du kan endda få det aktuelle vejr i menuen bar OS X eller fra Spotlight på Mac også. Men for kommandolinjebrugere er ingen af ​​disse muligheder særligt ideelle, da det betyder at forlade kommandolinjen og opgaven ved hånden. Takket være en interessant brug af fingerværktøjet kan du hurtigt hente en vejrudsigt og vejrudsigt for stort set alle byer i verden lige fra kommandolinjen.


Med dette trick vil du se temperaturprognosen (i celsius) for dagen, vindretningen og vindhastigheden, nedbør og nedbørstype (regn, dusjer, slør, sne osv.) Dybde nedbør og meget mere. Dette virker med enhver kommandolinje, der har fingerværktøjet, uanset om du er i Mac OS X, Linux, BSD, Windows, det betyder ikke noget, det virker det samme.

For at prøve det selv på Mac'en skal du starte OS X Terminal fundet i / Applications / Utilities / og skrive følgende kommandosyntax:

finger (city name)@graph.no

For eksempel for at få vejrudsigten for Montreal Canada, ville du bruge følgende syntaks på kommandolinjen:

finger [email protected]

Dette vil returnere en fuld graf af vejr og prognose i ASCII-format, med udvidede detaljer om temperatur og vejrtyper.

Tjenesten er ret hurtig, her er en realtid se på vejret hentning i animeret gif form:

En potentiel frustration for dem i USA er, at vejrtemperaturer rapporteres i det globalt anerkendte Celsius snarere end det mere fysisk præcise Fahrenheit, og i øjeblikket er der ingen måde at ændre det på, men det er ikke meget af en klage, og du kan altid få Siri at konvertere Celsius til Fahrenheit for dig, hvis det er nødvendigt.

Du kan også få en kortere prognose ved at udpege o: til bynavnet som sådan:

finger o:[email protected]

Det vil rapportere en meget kortere version af prognosen uden at have ASCII-temperaturgrafen, der ligner følgende:

montreal at 22:00: -6 C, 5.3 mps wind from W.

Den kortere version vises nederst på skærmbilledet:

Igen skal du justere bynavnet for at få en anden byprognose.

Dette er et ret praktisk værktøj til hurtigt at få vejr fra kommandolinjen, og den korte version er fantastisk til scripting, MOTD eller hurtig kontrol.

Hvis du ved en anden metode til at hente prognoser, temperatur, vejr og andre meteorologiske data fra kommandolinjen, kan du dele den med os i kommentarerne.