Sådan sletter du programmer fra Mac OS X med AppCleaner

Vi har vist dig, hvordan du afinstallerer Mac-apps før, men nogle programmer kan efterlade resterende elementer i form af præferencer, plistfiler, cacher, logfiler og endda originalen DMG eller PKG installer. Hvis du vil grundigt fjerne alle spor af en applikation, men ikke ønsker at grave rundt i forskellige mapper for at finde og slette disse ekstra filer selv, skal du downloade AppCleaner til Mac OS X.


AppCleaner er et gratis værktøj, der helt fjerner en Mac-applikation og afinstallerer alle spor af det fra computeren, herunder alle dem, der er svært at finde præference og logfiler. Lad os gribe AppCleaner og lære hvordan du bruger appen til grundig og fuldstændig fjernelse af applikationer og alle tilknyttede filer gennem en simpel automatiseret proces.

Sletning af Mac-programmer med AppCleaner

Brug af AppCleaner er meget nemt, og enhver applikation kan slettes i et par korte trin:

  1. Download AppCleaner gratis fra udvikleren og installer den
  2. Start AppCleaner og træk et program for at slette det
  3. Bekræft appen og alle relaterede filer, der skal slettes, fjern markeringen af ​​dem, du ønsker at beholde
  4. Klik på "Slet" for at fjerne appen og slette alle angivne sporfiler

Brug AppCleaner som et Uninstaller Program

Du kan også vælge at bruge AppCleaner mere som et traditionelt afinstalleringsprogram svarende til det, der findes i Windows. Dette vil give en liste over alle installerede Mac-apps og lade individuelle eller grupper af apps blive slettet via AppCleaner:

  1. Åbn AppCleaner, i stedet for at trække i en app skal du bare klikke på fanen "Programmer"
  2. Markér afkrydsningsfeltet ud for en app eller apps, der skal slettes, og klik derefter på "Søg"
  3. Bekræft apps og deres filer, og klik på "Slet" for at fjerne alle spor

Standardprogrammer viser et låsikon, der viser, at de ikke kan fjernes med AppCleaner, men hvis du vil gøre det, kan du slette standardapps i en mere teknisk proces ved hjælp af kommandolinjen.

AppCleaner er kompatibel med de fleste versioner af OS X og der er to versioner til rådighed til download gratis, en ældre version understøtter Mac OS X 10.4 via Mac OS X 10.6.5, og den nyeste version understøtter Mac OS X 10.6.6 via Mac OS X 10.10+.